Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μυρμηγκάτο της κας Μαρίας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από voula   
Κυριακή, 08/01/12
P1030390

Η φίλη του site μας η Κα Μαρία από τη Θεσσαλονίκη, μας έστειλε το καλύτερο μυρμηγκάτο  που έχω δοκιμάσει έως τώρα. Το σπορέλαιο το κάνει εξαιρετικά αφράτο και ελαφρύ και η κρέμα του είναι πολύ ελαφριά και γευστική. 

Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα γλυκά σας προτείνω να το δοκιμάσετε. Το έκανα στη γιορτή του γιού μου και άρεσε σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

για το κεικ

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 6 αυγά
  • 1 φακελάκι μπείκιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι τρούφα

Σιρόπι

  • 2 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού και λίγη φλούδα

Κρέμα σοκολάτα

  • 1 ποτήρι νερού με  νερό
  • 10 κουταλιές της σουπας ζάχαρη
  • 3 κουτ σουπ κακάο
  • 3 κουτ σουπ σπορέλαιο
  • 2 κ.σ  (γεμάτες) κουσταρ  παουντερ διαλύουμε σε 2-3 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
p1030348_425
p1030352_425
p1030357_425
  • Χτυπάμε τη  ζάχαρη, τ΄αυγά και το  σπορέλαιο για 3-4 λεπτά και μετά  ρίχνουμε  τις βανίλιες, το αλεύρι και το μπείκιν .
  • Σταματάμε το χτύπημα  με το μίξερ και ρίχνουμε την τρούφα. Ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι το ρίχνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί  και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.  
  • Έχω ετοιμάσει το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζω για 7 λεπτά απ΄όταν πάρει βράση.
  • Σιροπιάζω σιγά σιγά κουταλιά κουταλιά. Κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.

Κρέμα

  • Βάζω όλα  τα υλικά μαζί μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το κουσταρ  πάουντερ  ανακατεύω και μόλις δέσει  το σβήνω
  • Ρίχνω ζεστή τη σοκολάτα και αφήνω λίγη ώρα να σταθεί. Γαρνίρω με τρούφα αν  θέλω.

Ιδανικό ταψί 28 εκ.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 31679
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-01-2012 10:02
 
Εγω ειμαι απο τους τυχερους που το δοκιμασαν!!!Συνηθως τα σιροπιασμενα κεικ δε μου αρεσουν γιατι με λιγωνουν.Το συγκεκριμενο ειναι τοσο ελαφρυ και αναλαφρο που τρωγεται πολυ ευχαριστα.Η κρεμα πολυ ελαφρια αλλα και το ιδιο το κεικ αφρατο και τοσο σιροπιασμενο οσο χρειαζεται.Ο γιος μου που ειναι και παραξενος επισης ξετρελαθηκε.Ειναι το καλυτερο μυρμηγκατο που κυκλοφορει.Μπραβο Βουλα και Ευχαριστουμε και την κ.Μαρια φυσικα.
 
margarita79
2. 11-01-2012 16:52
 
Μια ερώτηση, τι είναι το καστ πάουντερ? 1η φορά το ακούω. Υπέροχο φαίνεται και θα ήθελα να το φτιάξω σύντομα.
 
Constance
3. 12-01-2012 01:23
 
Υπάρχει σε όλα τα σουπερ μάρκετ και θα το βρεις στο τμήμα με τις παιδικές τροφές. Αν δεν το βρεις βάλε άνθος αραβοσίτου. Σου βάζω και φωτογραφία για να δεις πως είναι και να μην ψάχνεις. 
 
 
voula
4. 12-01-2012 23:59
 
Τέλειο φαίνεται! Λάτρης των κέΙκ καθώς είμαι, νομίζω θα το φάω μόνη μου...Ευχαριστούμε την κα Μαρία που μοιράστηκε τη συνταγή μαζί μας και τη Voula που την ανάρτησε!
 
Lily74
5. 18-01-2012 10:09
 
Το τιμήσαμε χθες αυτό το γλυκάκι. Πάρα πολύ ωραίο και εύκολο στην εκτέλεση!! Ευχαριστούμε πολύ.
 
doraki
6. 19-01-2012 17:07
 
doraki χαίρομαι που σας άρεσε. Είναι εύκολο γλυκό και εμφανίσιμο.
 
voula
7. 16-03-2012 09:50
 
τα συγχαρητηρια μου μαργαριτάρι!
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 12/01/12 )