Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κασερόπιτα Νο.05 (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 16/01/12
P1030427

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα. Την συνταγή που την είχε πει πριν χρόνια μια φίλη μου στη Θεσσαλονίκη και από τότε την κάνω  σχεδόν σε κάθε τραπέζι μου.  

Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 300 γρ. κασέρι πικάντικο
  • 150 γρ. έμενταλ
  • 150 γρ. gouda ή edam
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος light
  • Μισή κούπα ανθρακούχο νερό (σόδα)
Εκτέλεση
  • Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα τυριά μας τριμμένα  και τα στρώνουμε πάνω από τη σφολιάτα. Πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και χαράζουμε την πίτα μας.
  • Ανακατεύουμε τη σόδα με την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την πίτα  μας.
p1030415_425
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ν΄ απορροφηθούν τα υγρά μας και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε την πίτα μας να έχει ψηθεί και από κάτω και αν δεν έχει ψηθεί, ρυθμίζουμε  το φούρνο μόνο στο κάτω να ψηθεί καλά .

Αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία

p1030419_425

Αν θέλετε αντί για κρέμα γάλακτος  μπορείτε να βάλετε γάλα μαζί με τη σόδα.

Γίνεται επίσης πολύ καλή και με φύλλο κρούστας.

Αν θέλετε  μπορείτε να ανακατέψετε μαζί με τα τυριά λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 12319
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-01-2012 10:45
 
Φαίνεται πολύ ωραία Βούλα! Μπορεί να γίνει και με το σπιτικό φύλλο που φτιάχνω για σπανακόπιτα υποθέτω.
 
Lily74
2. 20-01-2012 22:43
 
Tην έφτιαξα, Βούλα, έγινε σούπερ. Δεν είχα σφολιάτα, αλλά παραδοσιακό φύλο κι έγινε μια χαρά. Ο συνδυασμός των τυριών έκανε την πίτα πολύ νόστιμη.
 
ranja
3. 21-01-2012 10:03
 
ranja χαίρομαι που σου άρεσε. Και εγώ την κάνω με ό, τι φύλλο έχω και πολλές φορές με τυριά που μου έχουν περισσέψει στο ψυγείο. Προσέχω όμως πάντα να υπάρχει και κάποιο πιο ήπιο τυρί μέσα στη γέμιση.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/02/12 )