Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Dukan - Brioch Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Jane   
Τετάρτη, 18/01/12
Υλικά
  • 2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • Χυμό μισού λεμονιού και ξύσμα λεμονιού
  • 12 κ.σ. γάλα σκονη
  • 3 κ.σ. ζαχαρίνη
  • Άρωμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
  • Ανακατεύω  όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το γάλα σε σκόνη το οποίο προσθέτω στο τέλος σταδιακά (ίσως να χρειαστεί  λιγότερο).
  • Βάζω  το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνω για 12 περίπου λεπτά στους 150 βαθμούς.
  • Αλείφω με ένα πινελάκι λίγο γάλα και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδισουν.

Αν δεν έχετε άρωμα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να βάλετε κανέλα και μοσχοκάρυδο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το γάλα σε σκόνη ανήκει στα περιορισμένα.

από: http://mydukandiet.com


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10217
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 23-01-2012 19:46
 
Γεια σου Jane. Να ρωτησω κατι, μηπως λειπει κατι απο τα στερεα υλικα, η κανω λαθος? Δεν θελει καθολου βρωμη η πιτουρο?Σ'ευχαριστω για την συνταγη.
 
mimmou
2. 24-01-2012 20:34
 
Όχι δεν έχει γίνει λάθος! Η συνταγή δεν έχει βρώμη! Γίνεται όμως ένα ωραιότατο ψωμένιο κεκάκι, και σου μένει και η βρώμη σου για να την καταναλώσεις όπως αλλιώς θες! Το μόνο αρνητικό ότι έχει 2 κρόκους, οπότε θέλει προσοχή για να μην υπερβείς την εβδομαδιαία ποσότητα.
 
jane
3. 28-01-2012 19:58
 
ΓΕΙΑ ΣΟΥ JANE! ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ?
 
SKY28
4. 29-01-2012 22:36
 
Εμένα μου βγαίνουν πέντε μάφινς (σχετικά μικρά).
 
jane
5. 14-02-2012 14:40
 
το γάλα σκόνη φαντάζομαι αραιωμένο ευνοείτε :)
 
EVITEL
6. 19-02-2012 11:08
 
Evitel, δεν πρέπει να αραιώσεις το γάλα σε σκόνη. Το ρίχνεις όπως είναι, και με το ανακάτεμα μαζεύει τα υγρα από το αυγό, και γίνεται μια ζύμη σαν αυτή του κέικ. Καλή επιτυχία!
 
jane
7. 13-08-2013 10:30
 
Από λάθος είχα γράψει κ.σ. στο μπεικιν πάουντερ, ενώ η συνταγή έλεγε κ.γ. :sigh Το διόρθωσα.
 
jane
8. 15-09-2013 23:06
 
τα έφτιαξα κι εγώ πρώτη φορα και ξετρελάθηκα!!!Ωραία κι εύκολη συνταγούλα ,μυρωδάτα και βελούδινα -μόνο που μετά συνειδητοποίησα ότι το γάλα σε σκόνη κατατάσσεται στα ανεκτά ...Ουπς.Άρα δε μπορώ να τα φάω όλα.Πάντως το ευχαριστήθηκα,να\'σαι καλά Jane μου!
 
wifedora
9. 24-09-2013 11:53
 
αφού δεν έχει κορν-φλάουρ! Το γάλα σε σκόνη είναι αποβουτυρωμένο :zzz Τα λατρεύω στο είπα;
 
wifedora
10. 20-11-2013 18:47
 
Είμαι απαράδεκτη! Μπεκιν πάουντερ ήθελα να γράψω στην επισήμανση για τα περιορισμένα... κορν φλάουρ έγραψα! Μπείτε εδώ να δείτε τη συνταγή ολοκληρωμένη γιατί πασχω από ντουκανική δυσλεξία τελικά :eek  
http://mydukandiet.com/recipes/mini-lemon-brioche.html
 
jane

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/11/13 )