Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αμυγδαλοπιτα με σφολιάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Σάββατο, 21/01/12
Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα.
  • Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
  • Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μία φόρμα τάρτας 24 εκ. αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με την αμυγδαλόκρεμα.
  • Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα πιέζοντας στις άκρες  για να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 1 ώρα.
Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4088
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-01-2012 22:35
 
Α αυτό το γλυυκάκι μου αρέσει. Σε πρώτη ευκαιρία θα το κάνω. Ευχαριστούμε για τη συνταγή δεν την είχα δει.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 21/12/12 )