Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπαγγέτι με μύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Σάββατο, 21/01/12

mydomakaronada_425

Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα! Νόστιμο και εύκολο. Δοκιμάστε το!

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μύδια ψίχα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο.6
  • 600 γρ ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 1/2 κ.γ. ντομάτα πελτέ
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μια κατσαρόλα.
  • Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα μύδια.
  • Βάζουμε τα μύδια με το κρασί και το σκόρδο να αχνιστούν σε μέτρια φωτιά. Όταν το κρασί απορροφηθεί ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Όταν η σάλτσα μας έχει αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε το μαϊντανό και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμα 3 λεπτά. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  • Έχουμε ήδη στραγγίξει τα μακαρόνια και τα έχουμε βουτυρώσει.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα από μύδια.
Καλή όρεξη!

Στις συνταγές που συνδυάζουν ζυμαρικά με θαλασσινά καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε τυρί τριμμένο. Χαλάει τη γεύση που δίνουν τα θαλασσινά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9509
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 24-01-2012 22:16
 
Τα μύδια τα βάζεις από την αρχή ή στο τέλος? Ωραία σάλτσα για μακαρόνια.
 
voula
2. 24-01-2012 22:32
 
Βούλα καλησπέρα,ευχαριστώ πολύ! 
Είναι για τους λάτρεις των θαλασσινών 
και από τις αγαπημένες μου! :)  
Τα μύδια τα βάζω από την αρχή. Αφήνω το κρασί να απορροφηθεί και μετά τη ντομάτα και τον πελτέ. :)
 
littlecookingtips

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 24/01/12 )