Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Συκώτι α λα Μεξικάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Δευτέρα, 06/02/12
Υλικά
  • 1/2 κιλό αρνίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες ροδέλες
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξερή
  • 1/2 κούπα ζωμό κρέατος
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 40 γρ. αλεύρι
  • Μερικά φρέσκα φύλλα ρίγανης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το τσίλι και την ρίγανη και αλευρώνουμε τις φέτες του συκωτιού.
  • Στο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τις φέτες του συκωτιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
  • Βγάζουμε το συκώτι από το τηγάνι και προσθέτουμε όσο αλεύρι έμεινε και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό περίπου.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι σιγά-σιγά το κρασί, τον ζωμό και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για λίγο (μέχρι να πήξει) ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις γίνει η σάλτσα προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις φέτες του συκωτιού και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τα φύλλα της ρίγανης και σερβίρουμε με ρύζι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6330
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )