Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτα με μους και σως καραμέλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από execooking   
Τετάρτη, 25/01/12
image1t_425
Υλικά:

Για το παντεσπάνι :

  • 4 αυγά
  • 80 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ κακάο
  • 70 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 σφ. κονιάκ

Για τη μους :

  • 6 αυγά
  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη

Για τη σως καραμέλας :

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35 %
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι παίρνοντας μία φόρμα 24 εκ. βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο πάτο και φτιάχνουμε το μείγμα χτυπώντας τα αυγά που τα έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο.Μόλις αφομοιωθεί ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και ανακατεύουμε πλέον μαλακά με μαρίς για να πάρει αέρα το μείγμα για 2 λεπτά,το στρώνουμε στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα και να βγαίνει καθαρό, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Ξεκινάμε το σιρόπι του βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το μέλι και το κονιάκ να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά χωρίς να βγάλει φουσκάλες και να καεί, το πολύ 5 λεπτά,μόλις κρυώσει ραντίζουμε πολύ καλά το παντεσπάνι αφού το έχουμε κόψει σε 2 κομμάτια.

     Φτιάχνουμε τη μους λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και ρίχνοντας,αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά ένα ένα τους κρόκους μέσα,χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη άχνη σε μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αφομοιώνουμε τα υλικά μεταξύ τους(όχι με μίξερ με το χέρι για να αφρατέψει το μείγμα),ρίχνουμε τη μους πάνω στο πρώτο κομμάτι παντεσπάνι που είναι η βάση και σκεπάζουμε με το άλλο.Βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και ξεκινάμε το τελευταίο κομμάτι τη σως,βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη,μόλις καεί και βγάζει μπουρμπουλήθρες στην επιφάνεια της προσθέτουμε με πολύ προσοχή την κρέμα και το βούτυρο ανακατεύοντας να απορροφηθούν όλα τα υλικά καλά.Το αφήνουμε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά να δέσει η σως και γαρνίρουμε την τούρτα αφού έχει παγώσει καλά.

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5318
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 28-01-2012 19:49
 
Φαίνεται πολύ απολαυστική και πεντανόστιμη! Σίγουρα θα τη δοκιμάσουμε! :)
 
littlecookingtips
2. 29-01-2012 22:29
 
τι κολαση ειναι αυτη παναγια μου ??!!! πολλα μπραβο :)
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 29/01/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός