Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λουκανικόψωμο σουφλέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 28/01/12

  Ένα παρεΪστικο σουφλέ!

Υλικά
  • 1 μεγάλο κομμάτι λουκάνικο χωριάτικο μυρωδάτο και πικάντικο, με πράσο και πορτοκάλι αν είναι δυνατόν! σε χοντρές φέτες!
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε χοντρές φέτες.
  • 200 γραμ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα και αυτά.
  • 150 γραμμάρια κασέρι και
  • 150 γραμ. γραβιέρα τριμμένα,
    ... Και αν υπάρχει στο ψυγείο και λίγη γκουντα δεν θάναι άσχημα...!
  • 1 μικρό καρβελάκι 600 γραμ ψωμί φρέσκο κομμένο σε χοντρές μπουκιές με το χέρι,
  • 300 γραμ κρεμα γάλακτος , η στραγγιστό γιαούρτι, ή εβαπορέ λάιτ,
  • 200 γραμ. κανονικό γάλα,
  • μισό ποτήρι κρασάκι περίπου 100 γραμ.
  • μαγιονέζα 3 κουταλιές σούπας
  • 3-4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 6 αυγά,
  • λίγο βιτάμ για το άλειμμα του σκεύους,
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι,
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη,

    αποφεύγουμε το αλάτι γιατί το λουκάνικο έχει, και βάζουμε μόνο
  • πιπέρι μαύρο και
  • 2 κουτ. σούπ. Φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Τηγανίζω το λουκάνικο σε αντικολητικό χωρίς λάδι, προσθέτω και το κρεμμυδάκι να σοταριστει μαζί και τα μανιτάρια, και τα σβύνω με το κρασάκι.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το γάλα και την κρέμα τα αυγά και τα τριμμένα τυριά εκτός από την γκούντα, και τα ανακατεύω να ενωθούν καλά, προσθέτω και την μαγιονέζα με τον μαιντανό, το φασκόμηλο ψιλοκομμενο με τα μυρωδικά.
  • Ανακατεύω πολύ καλά να ενωθούν όλα μαζί και παίρνω και το κομμένο ψωμάκι και το ρίχνω λίγο λίγο ανακατεύοντάς το να ενωθεί με τα άλλα υλικά από επάνω.
  • Ρίχνω και το λουκάνικο με τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και αφού τα ανακατέψω καλά τα βάζω στο βουτυρωμένο σκεύος που θα τα ψήσω και από επάνω σκορπίζω την τριμμενη γκούντα με τον μαιντανό....
  • Φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο, και ψήνω για μισή ώρα να κάνει κρούστα , στους 180ο Κελσίου, απ΄εξω να έχει γίνει μια ρόσινη τραγανή κρούστα και μέσα να είναι ελαφρά χυμώδες....
Μόλις κρυώσει ελαφρά το βάζουμε κάτω και το...τσακίζουμε ...αν προλάβουμε να το φάμε κομμένο με μαχαίρι και πηρούνι...!!!

 Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4026
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/01/12 )