Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπιτα Νο.12 (με κάρυ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από marina4food   
Δευτέρα, 30/01/12
Υλικά

Υλικά για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα περίπου)

Υλικά για τη γέμιση

  • 2 μέτρια στήθη κοτόπουλου
  • 10 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 5 γεμάτες κουταλιές κάρυ
  • φρέσκο πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση

Για το φύλλο

  • Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε και όσο επιπλέον νερό χρειασθούμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας λεία.
  • Ανάλογα με τα φύλλα που θα ανοίξουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Εγώ ανοίγω γύρω στα 6 πολύ λεπτά φύλλα.
  • Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
  • Ανοίγουμε τα κομμάτια με μια λεπτή βέργα αφού έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια.

Για τη γέμιση

  • Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα θρυμματίζουμε.
  • Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και το κάρυ.
  • Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Στο τέλος βάζουμε φρέσκο πιπεράκι και αλάτι.
  • Πριν βάλουμε την γέμιση στο ταψί με το φύλλο μας, την έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τα 3 φύλλα, μετά τη γέμισή μας και τα άλλα 3 φύλλα.
  • Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4361
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-02-2012 08:19
 
Ωραία συνταγή ακούγεται...Το γάλα καρύδας όμως δε χρησιμοποιείται μόνο σε γλυκά?
 
litba
2. 02-02-2012 11:51
 
Όχι απαραίτητα! Το γάλα καρύδας χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές με κοτόπουλο, λαχανικά, noodles ή μακαρόνια, σε σούπες κ.λπ. 
Σίγουρα χρησιμοποιείται και σε γλυκά αλλά προσωπικά δεν το έχω προσπαθήσει. Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, ξέρω ότι με το γάλα καρύδας γίνεται πολύ καλή πανακότα ή ρυζόγαλο. 
 
marina4food
 
marina4food

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 01/02/12 )