Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκόξινο κοτόπουλο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Τρίτη, 28/02/12
Υλικά
  • 1 στήθος κοτόπουλου 750 γρ. περίπου
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι cellery
  • 1 κουτί ανανά σε φυσικό χυμό
  • 1 κούπα μέλι (ή καστανή ζάχαρη)
  • 1 κούπα ξύδι από κρασί
  • 1 κουταλάκι ketchup
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (προαιρετικά και λίγο σησαμέλαιο)
  • 2 αυγά
  • Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο αλλά όχι την πέτσα και το κόβουμε σε κύβους.
  • Χτυπάμε τα αυγά, περνάμε από αυτά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε.
  • Βάζουμε στο γουόκαρκετό ελαιόλαδο (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο σησαμέλαιο για να μυρίσει το φαγητό "κινέζικο) και μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τους αλευρωμένους κύβους του κοτόπουλου (το λάδι πρέπει να είναι τόσο ώστε σχεδόν να καλύπτει το κρέας).
  • Μόλις το κρέας ετοιμαστεί και πάρει χρώμα από χρυσόξανθο έως καφέ (εγώ είμαι και λίγο της ωμής σχολής, εσείς τηγανίστε το κατά βούληση), το βγάζουμε από το γουόκ.
  • Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κύβους του 1,5 εκ. περίπου και σε λίγο προσθέτουμε τον ανανά σε κύβους.
  • Οταν τα λαχανικά είναι μισοψημένα (στην Κινέζικη κουζίνα ψημένο είναι το ακόμα τραγανό λαχανικό και ουχί το λιώμα), προσθέτουμε το μέλι που το έχουμε διαλύσει στο ξύδι και το χυμό του ανανά και αφήνουμε το φαγητό μας πάρει μια δυο βράσεις ώσπου να μελώσει η σάλτσα (αν σας βγει αραιή μπορείτε να τη δέσετε με ελάχιστο κορν φλαουρ διαλυμένο σε νεράκι).

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6323
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 02/03/12 )