Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Κυριακή, 05/02/12
fasolada_loukaniko_425
Αυτή η φασολάδα είναι από εκείνες που απλά δεν τρως μόνο ένα πιάτο!

Χυλώνει υπέροχα και γεμίζει το στόμα με υπέροχες γεύσεις!

Είναι πρωτότυπη αφού φτιάχνεται με χωριάτικο λουκάνικο, κατά προτίμηση τύπου Μάνης και μαγειρεύεται σε χύτρα ταχύτητος. Ιδανική για τις κρύες μέρες του Χειμώνα.

Πάμε να τη δοκιμάσουμε!

Υλικά (για 8 άτομα)
  • 500γρ. μικρά άσπρα φασόλια
  • 170γρ. χωριάτικο λουκάνικο τύπου Μάνης σε ροδέλες (τα σοτάρουμε)
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 συμπυκνωμένοι ζωμοί λαχανικών
  • 70γρ πελτέ ντομάτας αραιωμένο
  • 1κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι (ελεύθερα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 750γρ. νερό

Προετοιμασία:

  • Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Τα βράζουμε σε αρκετό νερό, τα ξαφρίζουμε και πετάμε το νερό.
Εκτέλεση
  • Σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα φασόλια, αραιωμένο τον πελτέ της ντομάτας και 750γρ νερό, τα καρότα, το σέλινο, τo λουκάνικο, το αλάτι, τους ζωμούς και το πιπέρι.
  • Κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας το λάδι, για ακόμα 10 λεπτά.

Έτοιμη.

Καλή σας όρεξη!

Στο σερβίρισμα του πιάτου σας, μπορείτε να προσθέσετε και χυμό λεμονιού.

Μπορείτε αν θέλετε πιο "καυτά" αποτελέσματα να προσθέσετε στα υλικά σας και λίγο μπούκοβο.

Τη συνοδεύετε ιδανικά με ελιές, φρέσκο ψωμί και σίγλινο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11754
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 08-02-2012 11:47
 
ΩΡΕ ΜΑΝΑΡΑ ΜΟΥ....!!! κΑΙ...ΦΟΥΡΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ...ΚΑΠΝΙΣΕΙ...!!!!!
 
pastaflora
2. 08-02-2012 16:35
 
Ο, τι πρέπει για σήμερα που έχει κρύο. Και με το λουκάνικο ακόμα πιο ωραία.
 
voula
3. 08-02-2012 17:56
 
Ευχαριστούμε για τα σχόλια! 
@pastaflora: Είναι καλή ιδέα όντως! 
@voula: Το timing ήταν απίστευτο!  
Ευχόμαστε να την απολαύσετε! :)
 
littlecookingtips
4. 12-02-2012 18:36
 
Ήδη μουσκεύω φασόλια για να κάνω τη συνταγή αύριο (μισή δόση). Θα είναι σούπερ, είμαι σίγουρη :)
 
ranja
5. 12-02-2012 23:51
 
Καλησπέρα ranja! Είναι ένα πολύ γευστικό πάντρεμα, θα το διαπιστώσεις! :) 
Καλή επιτυχία! (είμαστε σίγουροι ότι θα την έχεις!)
 
littlecookingtips
6. 13-02-2012 15:16
 
Η καλύτερη φασολάδα που έχω φτιάξει ποτέ! Πεντανόστιμη! 
 
Την έκανα στην κατσαρόλα και όχι στη χύτρα (συνολικά, μαζί με την πρώτη βράση που σούρωσα τα φασόλια) χρειάστηκε σχεδόν δυο ωρίτσες σε σιγανή φωτιά. 
 
Να σας πω και τα tips που βοήθησαν πολύ? 
Χοντρό, κρυσταλλικό μαγειρικό αλάτι αντί για επιτραπέζιο, 2-3 "πρέζες" από ποικιλία αποξηραμένων λαχανικών (από μαγαζί με μπαχαρικά) αντί για τους ζωμούς και κόκκινη καυτερή πιπερίτσα που στη μέση του μαγειρέματος έλιωσα μέσα στο φαγητό, αντί για πιπέρι.  
 
Τα λουκάνικα τα πρόσθεσα σωταρισμένα το τελευταίο μισάωρο και πραγματικά έκαναν τη διαφορά. Το φαγητό χύλωσε κι έγινε τέλειο! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! :)
 
ranja
7. 13-02-2012 19:11
 
Ranja πραγματικά την απογείωσες! Χαιρόμαστε πάρα πολύ που σου άρεσε τόσο!  
Τα tips σου είναι όντως πολύ καλά και σίγουρα θα έκαναν τη διαφορά!  
Εμείς ευχαριστούμε για τα tips! :)
 
littlecookingtips

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )