Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Ντολμαδάκια με φρούτα της θάλασσας!
Ντολμαδάκια με φρούτα της θάλασσας! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 05/02/12
Υλικά
  • Αμπελόφυλλα τρυφερά και ζεματισμένα,
  • Ελαιόλαδο ανάλογο με την ποσότητα  που θα μαγειρέψουμε…
  • 2 αυγά  χωρισμένα σε κρόκους και σε ασπράδια…,
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί και
  • ½ φλυτζανι  ούζο,
  • λίγο γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 ½  λεμονιού τον χυμό,
  • 1 κ.σ. νισεστέ,
  • 6 γαρίδες  με το τσόφλι τους(για την νοστιμιά),
  • 1 σουπιά,
  • 1 καλαμάρι ,
  • 6 μύδια καθαρισμένα,
  • Τον ζωμό που θα ζεματίσω τα θαλασσινά….
  • 2 κ.σ εστραγκόν ψιλοκομμένο.
Πως τα φτιάχνω…
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρασί το  γλυκάνισο τοι ούζο και τα θαλασσινά  καθαρά αλλά με τα  κελύφη τους  τις γαρίδες…και  τα ζεματίζω για 20΄ .
  • Κατόπιν αποφλοιώνω τις γαρίδες, και κρατώ μόνον τις ουρές  και μαζί με όλα τα υπόλοιπα θαλασσινά τα βάζω στο μουλτι και τα κάνω κιμά (πολτοποίηση λίγο χοντρή..)
  • Τα βάζω στην κατσαρόλα  μαζί με πιπεράκι, αν χρειαστεί και ελάχιστο αλάτι (γιατί τα θαλασσινά   είναι εκ φύσεως αλμυρά), και ρίχνω και τα χτυπημένα ασπράδια  να δέσουν  και να γίνουν γέμιση…
  • Παίρνω  ένα –ένα ζεματισμένο αμπελόφυλλο και το τοποθετώ  έτσι ώστε να βλέπω την ανάποδη του (όχι την γυαλιστερή πλευρά του) επάνω σε έναν δίσκο.
  • Στην μέση του φύλλου τοποθετώ  1 κουταλίτσα γέμιση και το απλώνω στα πλάγια και το κλείνω σαν ρολλάκι.  …συνεχίζω μέχρι να τα τελειώσω όλα!
  • Τα τοποθετώ όλα  όμορφα στην κατσαρόλα στην οποία έχω πρώτα βάλει το λάδι και μερικά φύλλα   κάτω –κάτω και από επάνω τα ντολμαδάκια  στην σειρά… τον μισό  από με τον ζωμό που έβρασαν και ανάβω την φωτιά να βράσουν  λίγο  και να ομογενοποιηθουν οι γεύσεις…
  • Κατόπιν παίρνω ένα  κατσαρολάκι και  βάζω τον υπόλοιπο ζωμό  τον ελέγχω στην γεύση και τον διορθώνω, τον ζεσταίνω, και προσθέτω τα χτυπημένα  κροκάδια με  τον χυμό του λεμονιού το εστραγκόν, και   τον νισεστέ  και φτιάχνω μια υπέροχη  σάλτσα που την σερβίρω επάνω από τα ντολμαδάκια  στην κατσαρόλα η στο πιάτο ατομικά η στην πιατέλα σερβιρίσματος…

Σερβίρονται  με λευκό ξηρό κρασί.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2290
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 08-02-2012 16:33
 
Μπελαλίδικο αλλά πρέπει να είναι πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο.
 
voula
2. 09-02-2012 22:12
 
Σήμερα τα έφτιαξα και ειναι πεντανόστιμα, αν τα φτιάξετε, κάντε διπλή δόση, διότι θα γίνουν ανάρπαστα!!...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 09/02/12 )