Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τραχανόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
3 φλυτζάνια τραχανά
3/4 κιλού φέτα
αλάτι και πιπέρι
15 αυγά
1 φλυτζάνι λάδι
1/2 κιλό φύλλο
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά
Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι και την προσθέτετε κι αυτή στον τραχανά
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )