Συνταγή του Άκη για καταπληκτικά και πολύ εμφανίσιμα μηλοπιτάκια. Υλικά (για 8 μηλοπιτάκια) - 1 φυλλο σφολιατας (1 απο τα 2 του πακετου)
- 3 μηλα (πρασινα και κοκκινα)
- 1 κ.σ βιταμ
- Ζαχαρη καστανη
- Κανελλα
Για το σιρόπι - 1 φλιτζανι ζαχαρη
- 1 φλιτζανι νερο
Εκτέλεση - Ετοιμαζουμε το σιροπι βαζοντας τη ζαχαρη και το νερο να βρασουν για 2 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει εντελως.
- Κοβουμε τα μηλα σε λεπτα φετακια και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με νερο και 2 κουταλιες ζαχαρη να βρασουν για 2-3 λεπτα ισα να μαλακωσουν.
- Τα σουρωνουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
- Ανοιγουμε το φυλλο σφολιατας και αλοιφουμε με το χερι μας λιγο βιταμ σε ολη την επιφανεια.
- Πασπαλιζουμε ζαχαρη καστανη και κανελλα.
- Χωριζουμε το φυλλο σε 8 λωριδες.
- Βαζουμε κατα μηκος της καθε λωριδας εναλλαξ πρασινα και κοκκινα φετακια μηλου και τυλιγουμε σε ρολακι.
- Τα τοποθετουμε σε ταψακι για μαφινς αφου εχουμε βουτυρωσει ελαφρα τις θηκες.
- Ψηνουμε στον αερα στους 180 για 30 λεπτα.
- Μολις τα βγαλουμε ριχνουμε στο καθε ενα 1-2 το πολυ, κουταλιες απο το σιροπι.
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 12384 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |