Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο Νο.09 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Πέμπτη, 09/02/12
tyropita_xwirs_fyllo_425
Μια τυρόπιτα αρκετά διαφορετική, χωρίς φύλλο.

Ελαφριά, νόστιμη, πολύ πολύ εύκολη και με υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας.

Πάμε να τη φτιάξουμε!

Υλικά (8 κομμάτια)
  • 200γρ γιαούρτι
  • 1/2 κούπα αλεύρι που να φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 400γρ. φέτα
  • 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη μαργαρίνη και το γάλα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Καλό θα ήταν να το χτυπήσετε με ένα πίμερ.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια και το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι αυτή τη φορά. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι (όχι πολύ).
  • Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (ότι σχήμα έχετε ή θέλετε), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη τον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα μας. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο.

Σερβίρουμε. Προσοχή γιατί θα καίει πάρα πολύ.

Καλή όρεξη!

Στη συγκεκριμένη συνταγή, δεν είχα αλεύρι που να φουσκώνει από μόνο του. Έβαλα λοιπόν αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσα 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder.

Και προσοχή όχι αλάτι, έχει ήδη 2 είδη τυριών.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 20273
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 13-03-2013 19:13
 
Εγινε πεντανοστιμη!!! Μόνο που δε μου φούσκωσε γιατι είχα μονο αλευρι ολικης και προσθεσα μπεϊκιν.Α! Εβαλα και λίγη κόκκινη πιπερια που λατρεύω κ θυμίζει πίτσα! Να σημειώσω οτι όλα ήταν χαμηλών λιπαρων!
 
giotitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 12/02/12 )