Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με κύβους πατάτας και σάλτσα κρασιού
Χοιρινό με κύβους πατάτας και σάλτσα κρασιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από execooking   
Σάββατο, 11/02/12
xoir4_425
Υλικά:
  • 2 Μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκκαλο
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 ποτήρι κρασί περίπου 70 ml
  • 2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Παρασκευή:
  • Ξεκινάμε βάζοντας σ' ένα καυτό τηγάνι το κρέας μας μαζί με το μισό βούτυρο, ελαιόλαδο 1 κ.σ, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε 2-3 λεπτά απο τη κάθε πλευρά, ταυτόχρονα προθερμαίνουμε το φούρνο καλά και κόβουμε την πατάτα σε κύβους (ξεφλουδίζουμε και πλένουμε την πατάτα, κόβουμε πρώτα τις δύο άκρες για να στέκεται και την τετραγωνίζουμε κόβοντας τις άκρες,μετά σε φέτες στο 1 εκατοστό και τις φέτες αυτές σε λωρίδες και τέλος σε κύβους ).
  • Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τους κύβους μέσα για 10 λεπτά. Αφού έχουμε σοτάρει το κρέας το βάζουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο και στο τηγάνι που το είχαμε,βάζουμε αφού σουρώσουμε τις πατάτες, τις σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο, ελαιόλαδο και το υπόλοιπο δεντρολίβανο.
  • Τις στραγγίζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τη σάλτσα βάζοντας στο τηγάνι το κρασί,το βαλσάμικο, ελάχιστο αλατοπίπερο, τα φύλλα δάφνης και περιμένουμε να μειωθεί η ποσότητα. Όταν συμβεί αυτό προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σβήνουμε αφού συμπυκνωθεί και δέσει η σάλτσα μας.

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6278
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 14/02/12 )