Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβίθια με λουκάνικο και πρασα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από evangeliemer   
Παρασκευή, 10/02/12
Υλικά
  • 500 γρ ρεβυθια
  • 2 κομματια λουκανικο χωριατικο(αφαιρουμε την πετσα)
  • 3 πρασα
  • 1κγ πελτες ντοματας
  • 3 ντοματες φρεσκιες η μια ετοιμη συσκευασια ψιλοκομμενο ντοματακι
  • 1κγ παπρικα
  • 1 κοκκινη πιπερια
  • 2-3 καυτερες μικρες πιπεριτσες(προαιρετικα)
  • λιγη σκονη καυτερο πιπερακι κοκκινο
  • αλατι,πιπερι,ζαχαρη
Εκτέλεση
  • Αφου εχουμε βρασει τα ρεβυθια οπως συνηθως (τα αφηνουμε ολη νυχτα σε νερακι και την επομενη τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν). Κραταμε λιγο νερο απο τον βρασμο.
  • Σε ενα ατικολλητικο τηγανι ψιλοκοβουμε τα πρασα μαζι με το λουκανικο και την πιπερια και μια κουταλια πελτε. Τα γυριζουμε μεχρι να σωταριστουν και να μαραθουν τα πρασα και η πιπερια.
  • Κατοπιν βαζω την φρεσκια ντοματα με την ζαχαριτσα για να παρει το οξινο.Τα αφηνω να παρουν μια βραση και ριχνω και το λιγο νερακι απο τα ρεβυθια.
  • Βαζω το αλατακι μου και τα πιπερια μου. Τοποθετω τα ρεβυθια σε μια γαστρα και απο πανω περιχυνω το μειγμα.
  • Τα ψηνω στον φουρνο στους 180 αερα για 40 λεπτα μεχρι να μεινει με το λαδακι του.

Η συνταγη ειναι απο τους νηστικους πρακτορες και εγινε ΤΕΛΕΙΑ!!

Μπορει να γινει επισης και με φασολια. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7807
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 14-02-2012 13:39
 
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ...ΦΑΓΗΤΑΡΑ...!!!  
 
ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ...!! 
 
 
ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΛΙΓΗ ΣΚΟΝΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΣΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ...ΑΕΡΙΩΝ...!!!nullΠΡΟΣΘΕΣΑ ΛΙΓΗ ΣΚΟΝΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΣΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ...ΑΕΡΙΩΝ...!!!
 
pastaflora
2. 15-02-2012 03:23
 
Χαιρομαι που σας αρεσε κ Αρετη!δεν το ηξερα αυτο για τη σκονη μουσταρδας?ποτε την προσθετω?στο φουσκωμα?
 
evangeliemer
3. 15-02-2012 13:57
 
Λοιπόν διάβαζε να μαθαίνεις: Όταν βάζω τα ρεβύθια να φουσκώσουν αποβραδύς ταυτόχρονα βάζω και ενα κουταλάκι σόδα φαγητού. Το πρωί πού θα πετάξω το νερό που φούσκωσαν, τα στραγγίζω και ρίχνω λίγη σόδα πάλι φαγητού 1 κουτ.σ. και τα ανακατεύω να πάει παντού και τα σμουρίζω και τα αφήνω 5 λεπτά να φουσκώσουν οι φλούδες ...κατόπιν τα τρίβω με τις παλάμες μου να φύγουν οι πιό πολλές φλούδες, αλλά αφήνω περίπου το 1/4 απο αυτές γιατί μας χρειάζονται σαν ίνες.....Τα ξεπλένω καλά και βλεπω ότι οι ελεύθερες φλούδες επιπλέουν και τις πετώ. 
Κατόπιν τα βάζω σε κρύο νερό και ανάβω την φωτιά , τα ξαφρίζω και ρίχνω το κρεμμύδι κατόπιν, και ενα κλαράκι δενδρολίβανο... και και την σκόνη μουστάρδας 1 κουταλιά του γλυκού ειναι αρκετή...βράζουν πολύ γρήγορα και όταν ειναι ετοιμα τότε τα αλατοπιπερώνω και προσθέτω το λάδι... 
Σημαντικό επίσης ειναι να τα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα,γιατί λενε ότι οταν αυτό γίνεται με μεταλλική , τα ρεβύθια απορροφούν μόρια από τα μέταλλα, και γίνονται βαριά και δυσπεπτα....!
 
pastaflora
4. 15-02-2012 19:21
 
Η συνταγή φαίνεται πεντανόστιμη!!! Και οι συμβουλές της κας Αρετής νομίζω ότι θα την απογειώσουν!! Σας ευχαριστούμε πολύ και τις δύο!! :)
 
littlecookingtips

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/09/12 )