Υλικά
- 500 γρ ρεβυθια
- 2 κομματια λουκανικο χωριατικο(αφαιρουμε την πετσα)
- 3 πρασα
- 1κγ πελτες ντοματας
- 3 ντοματες φρεσκιες η μια ετοιμη συσκευασια ψιλοκομμενο ντοματακι
- 1κγ παπρικα
- 1 κοκκινη πιπερια
- 2-3 καυτερες μικρες πιπεριτσες(προαιρετικα)
- λιγη σκονη καυτερο πιπερακι κοκκινο
- αλατι,πιπερι,ζαχαρη
Εκτέλεση - Αφου εχουμε βρασει τα ρεβυθια οπως συνηθως (τα αφηνουμε ολη νυχτα σε νερακι και την επομενη τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν). Κραταμε λιγο νερο απο τον βρασμο.
- Σε ενα ατικολλητικο τηγανι ψιλοκοβουμε τα πρασα μαζι με το λουκανικο και την πιπερια και μια κουταλια πελτε. Τα γυριζουμε μεχρι να σωταριστουν και να μαραθουν τα πρασα και η πιπερια.
- Κατοπιν βαζω την φρεσκια ντοματα με την ζαχαριτσα για να παρει το οξινο.Τα αφηνω να παρουν μια βραση και ριχνω και το λιγο νερακι απο τα ρεβυθια.
- Βαζω το αλατακι μου και τα πιπερια μου. Τοποθετω τα ρεβυθια σε μια γαστρα και απο πανω περιχυνω το μειγμα.
- Τα ψηνω στον φουρνο στους 180 αερα για 40 λεπτα μεχρι να μεινει με το λαδακι του.
Η συνταγη ειναι απο τους νηστικους πρακτορες και εγινε ΤΕΛΕΙΑ!! Μπορει να γινει επισης και με φασολια. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10347 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |