Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πάστα Φλώρα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Κυριακή, 12/02/12
17012012195_425
Υλικά
  • 2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα (ή οποιαδήποτε της αρεσκείας σας)
  • Για τη βάση:
  • 450 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 125 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Δεν τη ζυμώνουμε πολλή ώρα με το χέρι γιατί θα σκληρύνει! Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης (για σκέπασμα).
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια –ή πασπαλισμένη με άχνη– ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου. Τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκατοστών. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους.
  • Βάζουμε σε μία στρώση τη μαρμελάδα.
  • Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα.
  • Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 35΄-40΄, να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4249
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-02-2012 10:00
 
Κέντημα την έχεις κάνει!Φαίνεται πολύ ωραία.
 
karina
2. 15-02-2012 16:38
 
Πραγματικά.. πως την έκανες τόσο ωραία βρε Κάτια μου :zzz :zzz Θέλεις να τη φας έτσι όπως τη βλέπεις στη φωτογραφία.
 
voula
3. 06-03-2012 17:45
 
Κορίτσια συγγνώμη που δεν σας απάντησα αμέσως... Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, όμως δεν την έχω κάνει μόνη μου. Υπάρχει ειδική φόρμα για το ανωτέρω σχέδιο από γνωστό κατάστημα με είδη μαγειρικής. Το είδα κι εγώ από μια άλλη κοπέλα και έσπευσα να την αγοράσω!!! Η αλήθεια είναι, ότι δεν μου έχει πετύχει καλά στις άκρες, γιατί δεν είχα το ίδιο νούμερο ταψί με αυτό της φόρμας. Η δέύτερη φορά και αφού αγόρασα το ίδιο νούμερο ταψί βγήκε σούπερ!!! Να είστε καλά :)
 
KatiaXa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 14/02/12 )