Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Φασολάκια ολόφρεσκα με ζουμερό κοτόπουλο
Φασολάκια ολόφρεσκα με ζουμερό κοτόπουλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Τετάρτη, 15/02/12
fasolakiachicken_425
Ένα πιάτο παραδοσιακό, γευστικό και πολύ υγιεινό που δένει άψογα τα φρέσκα φασολάκια με το κοτόπουλο.
Πάμε να το φτιάξουμε!
 Υλικά (για 5 άτομα)
  • 1-1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 70γρ πελτέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκος μπαχάρι
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
  • Το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά γυρνώντας το 1 φορά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Βάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε την κανέλα και το μπαχάρι.
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε προσεχτικά. Προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε ακόμα 1 ώρα περίπου.

Προς το τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Το καλύτερο συνοδευτικό είναι φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φασολάκια, μην τα προσθέσετε μαζί με την ντομάτα, αλλά αφήστε να πάρει βράση, και περιμένετε 10 περίπου λεπτά πριν τα προσθέσετε. Ο λόγος είναι πως τα κατεψυγμένα φασολάκια είναι πιο "ταλαιπωρημένα"  και θέλουν λιγότερο χρόνο για να βράσουν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8884
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 17/02/12 )