Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπακαλιάρος με πατάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Κυριακή, 19/02/12
bakaliaros_me_patates_lefkada_425
Μια πολύ νόστιμη και δοκιμασμένη συνταγή από τη Λευκάδα.
Υλικά (4 άτομα)
  • 8 κομμάτια μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
  • 8-10 μέτριες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Χρόνος μαγειρέματος:
30-40 λεπτά
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (όπως του φούρνου).
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multi ή στον τρίφτη, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να σωταριστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, τις σωτάρουμε λίγο και ρίχνουμε το πιπέρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου, προσθέτουμε λίγο νερό, χωρίς να σκεπαστεί το φαγητό με αυτό, και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου.
  • Το ελέγχουμε να δούμε αν είναι έτοιμο (τσιμπάμε τις πατάτες και τον μπακαλιάρο ή δοκιμάζουμε). Αν είναι έτοιμο, το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά για να πάει ο χυμός παντού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις.
  • Εδώ θέλει προσοχή γιατί η σάλτσα πήζει αμέσως. Μόλις δούμε ότι πήζει το τραβάμε αμέσως από τη φωτιά.

Καλή όρεξη!

Προσοχή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι σε αυτή τη συνταγή!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4290
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-03-2012 23:12
 
επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 1 σκελίδα σκόρδο και δάφνη!!!
 
Hera

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 22/02/12 )