Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπιτα Νο.13 (σφολιάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Παρασκευή, 24/02/12
Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • Ζαμπόν
  • Τυρί (μαλακό)
  • Τυρί παρμεζάνα
  • Ντομάτες
  • Πιπεριές
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λάδι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το ζαμπόν, το τυρί σε κύβους και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν αρκετά πλατιά. Τοποθετούμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας αρκετό περιθώριο στα πλαϊνά.
  • Στη συνέχεια χαράζουμε με μαχαίρι τα πλαϊνά της σφολιάτας προσέχοντας να μη φτάνουν οι χαρακιές ως τη γέμιση. Τυλίγουμε από τη μία πλευρά τοποθετώντας μία λωρίδα από δεξιά πάνω σε μία λωρίδα από αριστερά δημιουργώντας έτσι κάτι σαν πλεξίδα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  • Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνουμε στους 180°C για αρκετή ώρα (μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα όλα τα φύλλα της σφολιάτας).
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6703
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 23-03-2012 23:17
 
φαινεται πολυ νοστιμη! :) θα τη δοκιμασω!
 
mintziriki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 27/02/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός