Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αλμυρά κουλουράκια Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από 9696   
Τρίτη, 21/02/12
Υλικά :
  • 1 γιαούρτι παραδοσιακό (αυτό με την πέτσα, προτιμότερο το πρόβειο.).
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  •  2 κούπες κίτρινο τυρί τριμμένο (χρησιμοποιώ λαδοτύρι Μυτιλήνης ή γραβιέρα Νάξου)
  • αλεύρι  από σκληρό σιτάρι περίπου 500 -600 γραμμάρια.
  • αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια
  • 1 αυγό κτυπημένο για επάλειψη
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό μπώλ βάζουμε το γιαούρτι με τη σόδα, το λάδι τα αυγά και τα κτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τέλος το αλεύρι. Κάνουμε μία ζύμη μαλακή.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και το απλώνουμε με τα χέρια μας στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα ποτηράκι του λικέρ κόβουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε με το κτυπημένο αυγό και πάνω βάζουμε από ένα αμύγδαλο ή φουντο΄κι ή μισό καρύδι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 35΄-40΄.Γίνονται 2 ταψιά της κουζίνας. Εάν θέλουμε αφού κρυώσουν, βάζουμε μερικά σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη για να έχουμε ανά πασα στιγμή.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8294
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/02/12 )