Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ελιές σταφιδιασμένες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από 9696   
Πέμπτη, 23/02/12
Υλικά
  • 1 κιλό ελιές μαύρες ζαρωμένες ή απλές μαύρες ελιές
  • 2 κ.γ. κοφτά αλάτι χοντρό για κάθε μπουκάλι του 1,5l
  • δεντρολίβανο
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • πλαστικά μπουκάλια του 1,5 l
Εκτέλεση 
  • Αφού πλύνουμε τις ελιές τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
  • Μετά τις βάουμε μία μία σε ένα πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού (κοφτά) αλάτι χοντρό.Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι και δενδρολίβανο ψιλοκομμένο.

 Γίνονται περίπου 2 πλαστικά μπουκάλια του 1,5 λίτρου.

Εάν θέλουμε βάζουμε και δαφνόφυλλο. Νερό δεν βάζουμε καθόλου.

Κλείνουμε πολύ καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 2-2,5 μήνες. Κατά διαστήματα ανακινούμε το μπουκάλι

Γίνονται πολύ εύκολα και είναι πολύ γευστικές. Ο τρόπος αυτός παρασκευής γίνεται στο Ανήλιο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου Ν. Μαγνησίας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5096
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 26/02/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός