Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ελιές πράσινες (γλυκύτατες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από 9696   
Κυριακή, 26/02/12
Υλικά :
  • 1 κιλό πράσινες ελιές
  • 3 κουταλιές ξύδι για κάθε πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό για κάθε πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις ελιές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν στο τρυπητό.
  • Βάζουμε μία μία ελιά στο πλαστικό μπουκάλι
  • Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) χοντρό αλάτι σε κάθε πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου.
  • Γεμίζουμε το μπουκάλι με νερό.
  • Μετά βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ξύδι (προτιμότερο σπιτικό ξύδι και κλείνουμε καλά το πλαστικό μπουκάλι.
  • Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 3,5 μήνες το μπουκάλι
  • Μετά από 3,5 μήνες οι ελιές είναι έτοιμες και δεν χρειάζονται καθόλου να τις ξεπικρίσουμε.

Προσοχή. Όταν ανοίξουμε το μπουκάλι μετά από 3,5 μήνες θα το ανοίξουμε σιγά σιγά για να φύγει ο αέρας. Μόλις πάμε να το ανοίξουμε σχηματίζεται αφρός από το ξύδι, γι΄αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε το μπουκάλι σιγά σιγά για να φύγει ο αέρας και να μην πεταχτούν οι ελιές με πίεση από το μπουκάλι.

Είναι πεντανόστιμες και καθόλου αλμυρές.

Ο τρόπος αυτός παρασκευής των ελιών ακολουθείται στην Τοπική Κοινότητα Ανηλίου της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου Ν. Μαγνησίας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5148
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 29/02/12 )