Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καραμελωμένη απόλαυση Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 25/02/12
Μια συνταγή που θα σας κάνει να μην μπορείτε να αντισταθείτε στις γλυκές προκλήσεις.
Η κρεμ μπρουλέ είναι ένα γλυκό που είναι γνωστό στην Ελληνική ζαχαροπλαστική τα 10 τελευταία χρόνια. Έτσι, λοιπόν, έχει κάνει πολλούς από εμάς να το φτιάχνουμε για να δοκιμάζουμε την μοναδική του γεύση. Η συνταγή του είναι απλή μεν αλλά πολύ συγκεκριμένη.
Θα χρειαστούμε (για 6 άτομα):
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αβγών
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία των 100°C και μετά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να δέσουν. Έπειτα προσθέτουμε στο μπολ το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Χτυπάμε, αφού πρώτα το σουρώσουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στα μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει νερό που καλύπτει το 1/3 των μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C και ψήνουμε περίπου για 1 ώρα.
  • Μόλις οι κρεμ μπρουλέ είναι έτοιμες, ρίχνουμε λευκή ζάχαρη στο κάθε μπολάκι

προέλευση: http://www.epithimies.gr/


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3878
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 01/11/14 )