Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτα Black n White Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Σάββατο, 25/02/12
photo0077

Το παντεσπανι αυτο ειναι τελειο, πανευκολο και νοστιμοτατο! Σας εγγυώμαι την επιτυχια του! Αυτος ο λογος αρκει για να την φτιαξετε ;) 

 Παντεσπάνι

Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 190γρ ζαχαρη
  • 30γρ βουτυρο
  • 190γρ αλεύρι
  • Μισο κ.γλ κακαο σε σκονη

Εκτέλεση:

  • Χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν. Ακολουθως μεταφερετε το μπολ σε μπαιν-μαρι (bain marie) και ανακατευετε μεχρι να αρχισει να γινεται κρεμωδες. Προσοχη μην σας κοψει, ανακατευετε συνεχως.
  • Αποσυρετε το μπολ από την φωτια και χτυπατε το μειγμα στο μιξερ προσθετωντας το αλευρι κοσκινισμενο και τελος το βουτυρο λιωμενο. Μολις ομογενοποιησετε το μειγμα σταματηστε το ανακατεμα. Αυτό το μειγμα δεν πρεπει να κουραστει  (για αυτό τον λογο να εχετε όλα τα υλικα και τα σκευη ετοιμα από πριν).
  • Βαζετε ένα μερος από το μειγμα σε άλλο μπολ και προσθεστε το κακαο.
  • Χρησιμοποιειστε καλυτερα ταψι φουρνου. Βαζετε λαδοκολλα και προσθεστε το μειγμα το αποιο πρεπει να είναι ομοιομορφα απλωμενο και το παχος του δεν πρεπει να ξεπερνα τα 8mm . κανετε το ιδιο και με το μειγμα με το κακαο, σε άλλο ταψι. Προθερμενετε το φουρνο στους 200 βαθμους και ψηνετε τα παντεσπανια για λιγοτερο από 10 λεπτα. Μολις παρει χρυσο χρωμα είναι ετοιμο. Το παντεσπανι όταν είναι ψημενο ξεκολλα σαν ζελατινα από την λαδοκολλα. Καντε το μολις ψηθει και είναι ζεστο
photo0062
photo0066
Κρέμα ζαχαροπλαστικης

Υλικά:

  • 1λ γαλα
  • 7 κροκοι αυγων
  • 2 κ.σ αλευρι
  • 160γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • Λιγο βουτυρο
  • 50 γρ σοκολατα κοθβερτουρα
  • 1κ.γλ κακαο
Εκτέλεση:
  • Βαλτε το γαλα σε κατσαρολα και το ζεστενετε.
  • Χτυπατε τους κροκους με τη ζαχαρη και τη βανιλια και προσθεστε το αλευρι. Ανακατευετε καλα.
  • Προσθεστε λιγο λιγο το γαλα στο μειγμα των αυγων και ανακατευετε . μολις το ριξετε ολο το μεταφερετε ξανα στη φωτια. Σε αυτό το σημειο μοιρασα το μειγμα στα 2. Εβαλα και τα 2 στη φωτια ανακατευοντας συνεχως, στο ένα προσθεσα την κουβερτουρα και το κακαο.
  • Όταν πηξει η κρεμα αποσυρετε από την φωτια και προσθεστε λιγο βουτυρο και στα 2 μειγματα. Μεταφερετε σε καθαρα μπολ και τα φιλμαρετε με ζελατινα (σε αμεση επαφη με την κρεμα για να αποφυγουμε την κρουστα). Τα βαζετε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσουν.
Σιροπι

Υλικα:

  • 100γρ μαρμελαδα κερασι (μπορειτε να βαλετε ότι γευση θελετε)
  • Λικερ κερασι

Εκτέλεση

  • Ζεστενετε τη μαρμελαδα με λιγο νερο και το λικερ. Αν δεν θελετε να εχει κομματια φρουτου μεσα το παιρνατε από συτα. Εγω παντως τα αφησα γιατι εκανε αντιθεση στη γευση.
Σοκολατα ganache

Υλικα:

  • 100γρ σοκολατα κουβερτουρα
  • 150γρ κρεμα
  • 2 κουταλιες μελι

Εκτέλεση

  • Ζεστενετε τη σοκολατα σε μπαιν μαρι . Οταν λιωσει προσθεστε τη κρεμα και το μελι. Είναι αμεσως ετοιμη για χρηση.

photo0067
photo0076
Συναρμολογηση:
  • Παιρνετε ένα τσερκι (εγω χρησιμοποιησα τσερκι 18cm) και κανετε 2 κυκλους με το ασπρο παντεσπανι και ένα κυκλο με το μαυρο.
  • Βαζετε ένα ασπρο στον πατο του τσερκιου και το βρεχετε με το σιροπι.
  • Προσθεστε την ασπρη κρεμα και απλωνετε καλα! (την εχετε ηδη ανακατωσει λιγο με ένα συρμα )
  • Βαζετε το μαυρο παντεσπανι το βρεχετε και απλωνετε την κρεμα σοκολατας.
  • Καλυπτετε με το δευτερο ασπρο παντεσπανι και το πατατε λιγο σε ολη την επιφανεια να κολλησει με την κρεμα και να φυγει τυχων αερας που αφησαμε. Βρεχετε την επιφανεια με λιγο σιροπι.
  • Βαλτε την τουρτα στην καταψυξη για 2 ωρες.
  • ην ξεφορμαρετε σε μια σχαρα και από κατω βαζετε ένα μπολ. Περιχυνετε την τουρτα με τη σοκολατα (με μια σπατουλαβοηθηστε τη σοκολατα να παει παντου) και στολιζετε με ξηρους καρπους. Εγω ειχα αμυγδαλα φιλέ και στολισα ετσι τον περιγυρο.
  • Την βαζετε στο ψυγειο με την σχαρα μεχρι να παγωσει η σοκολατα.
  • Μεταφερετε την τουρτα σε πιατελα ή πιατο της αρεσκειας σας. Χτυπηστε κρεμα ζαχαροπλαστικης  σε σαντιγυ (να είναι αρκετα παγωμενη/προτιμηστε κρεμα με λιπαρα από 30% και πανω). Βαζετε σε κορέ και στολιζετε. Εγω πασπαλισα με σκονη κακαο .

 Δυστυχως δεν ειχα κορνέ και δεν βγηκε πολύ ομορφη. Αν δεν εχετε σας συμβουλευω να διακοσμησετε με κατι αλλο οπως με ξηρους καρπους πχ αλεσμενο φυστικι αιγινης (κανει πολύ ομορφο χρωμα)!

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5725
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 29-02-2012 20:06
 
Πολύ εύκολη μου φαίνεται. Αν βάλω λιγότερους κρόκους στην κρέμα ζαχαροπλαστικής πειράζει?
 
voula
2. 29-02-2012 22:53
 
ειναι πολυ ευκολη! πιστευω πως οχι βουλα και 2-3 λιγοτερους να βαλεις δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα. βαλε λιγο περισσοτερο αλευρι να εισαι σιγουρη!
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/02/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός