Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Σπανακόπιτες ατομικές (με τριφτή ζύμη)
Σπανακόπιτες ατομικές (με τριφτή ζύμη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Παρασκευή, 02/03/12

Αυτή τη συνταγή την έφτιαξα για ορεκτικό! Είναι πολύ ελαφριές ! 

Υλικά :
Γέμιση:
  • Μισο κιλο σπανακι κατεψυγμενο
  • 1 κρεμμυδι
  • 200γρ μανιταρια σε φετες
  • ½ φλ ασπρο κρασι
  • 1 αυγο
  • ¼ φλ κρεμα γαλακτος
  • 1 κ.σ βουτυρο
  • Αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο και δυόσμο
span
Εκτέλεση:
  • Ακολουθειστε την εκτελεση της ζυμης όπως θα τη βρειτε στη σελιδα που εδωσα.
  • Σωταρετε τα μανιταρια και το κρεμμυδι στο βουτυρο. Μολις μαραθουν και παρουν λιγο χρωμα σβηνετε με το κρασι.
  • Όταν εξατμιστει το κρασι βαζετε το σπανακι και αφηνετε μεχρι να μαλακωσει και να μην υπαρχουν πλεον υγρα (εγω το εβαλα κατευθειαν από την καταψυξη)
  • Αποσυρετε από την φωτια και αλλαξτε μπολ.
  • Προσθεστε την κρεμα, το αυγο, τα μυρωδικα και ανακατευετε καλα.
  • Ανοιγετε τη ζυμη σε φυλο και με ένα πιατο (οποιο μεγεθος θελετε) κοβετε κυκλους. Στο μισο ημικύκλιο βαζετε αρκετη γεμιση ώστε να μπορειτε να κλεισετε με το άλλο μισο.
  • Αφηνετε λιγο περιθωριο στα ακρα για να κλεισει το ένα φυλο στο άλλο. Πατηστε τα ακρα με ένα πιρουνι.
  • Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20-25 λεπτα μεχρι να ροδισει καλα η ζυμη απ’εξω.

Αν σας μεινει γεμιση μπορειτε να την κανετε ομελετα.

Αν σας μεινει ζυμη μπορειτε να την κοψετε σε μπαστουνακια να πασπαλισετε με τυρι και να τα ψησετε μεχρι να παρουν χρωμα! Μπορειτε να συνοδεψετε με διαφορα dips !

Με την ιδια συνταγη μπορειτε να κανετε ταρτα απλα προσθεστε περισσοτερη κρεμα και ακομη ενα αυγο στη γεμιση.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7632
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/09/14 )