Αγαπημένη συνταγή για τα πάρτι των παιδιών και όχι μόνο. Είναι πεντανόστιμα και υγιεινά και αποτελούν πολύ καλή πηγή σιδήρου μια και δεν περιέχουν αυγό ή γάλα. Υλικά - 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κριθαροκούλουρο τριμμένο στο μούλτι ή 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ούζο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο το μίγμα να σταθεί για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, αν θέλουμε τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
- Ψήνουμε στη δεύτερη θέση από πάνω του φούρνου μας, περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από τον ιστότοπο ¨Συνταγές της Παρέας¨ Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 14504 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |