Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο πικάντικο (Ινδικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Σάββατο, 03/03/12
indian_chicken_425

Αυτή τη φορά είπαμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό και ethnic.
Σκεφτόμασταν με τι να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος που πολύ συχνά αποτελεί το κύριο συστατικό για τις σάλτσες του κοτόπουλου. Από την στιγμή που αποφασίσαμε να την αντικαταστήσουμε με γιαούρτι, το να στραφούμε σε Ινδικά μονοπάτια, ήταν μονόδρομος!

Η συγκεκριμένη συνταγή χαρακτηρίζεται από την υπερβολή στα μπαχαρικά, τα οποία όμως απαλύνονται σχετικά από το άφθονο γιαούρτι και το ρύζι basmati που θα συνοδεύσει το πιάτο μας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να το φτιάχνουμε!

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 800γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια πάχους 2εκ.
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μπολ με μείγμα των εξής μπαχαρικών:
  • 4 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 5 κ.γ. κάρρυ απαλό
  • 2 κ.γ. αλάτι

Για το ρύζι

  • 2 κούπες ρύζι basmati
  • 6 κούπες νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
Προετοιμασία
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα στην αρχή της συνταγής και το υπόλοιπο στο τελείωμα.
Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά να πάρει καλά χρώμα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας διαρκώς και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα μπαχαρικών, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά.

Για το ρύζι

  • Σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνουμε το νερό, το ρύζι τον κύβο και το αλάτι και βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μην κολλήσει.
  • Το ρύζι μας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει πιει όλο το νερό

Σε ένα πιάτο προσθέτουμε το ρύζι μας και από δίπλα ή από πάνω προσθέτουμε το πικάντικο κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Καλή σας όρεξη!

Αν σας έχει περισσέψει ποσότητα φαγητού, μπορείτε να το ξαναζεστάνετε όλο μαζί, ρίχνοντας το ρύζι μέσα στο κοτόπουλο που περίσσεψε και προσθέτοντας λίγα μανιτάρια. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο!

Αν ρίχνοντας το γιαούρτι, έχετε την αίσθηση ότι "κόβει", μην σας ανησυχήσει! Τα ινδικά φαγητά έχουν το γιαούρτι σε τέτοια μορφή.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5495
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/03/12 )