Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μοσχάρι με σπανάκι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Πέμπτη, 08/03/12
Υλικά
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 της κούπας βούτυρο
  • τον χυμό 2 λεμονιών περίπου
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να τσιγαριστεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κούπες περίπου ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει για να ζεματιστούν.
  • Στραγγίζουμε τα σπανάκια, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, βάζουμε από πάνω το κρέας και βράζουμε το φαγητό μας για λίγη ώρα ακόμα (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  • Μόλις γίνει το φαγητό, χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά, προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο χτυπώντας το συνέχεια.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6822
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-03-2012 12:02
 
ΔΗΛΑΔΗ ..ΦΡΙΚΑΣΕ!...
 
pastaflora
2. 11-03-2012 14:31
 
μπορεις να το πεις και ετσι :grin
 
zouboulia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/03/12 )