Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καγιανάς (2 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Τρίτη, 13/03/12
Καγιανάς με ντομάτες

Υλικά

  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε την φλούδα και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
  • Μόλις οι ντομάτες είναι έτοιμες, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και λάδι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε τα αυγά μας να γίνουν ανακατεύοντας μερικές φορές και σερβίρουμε αμέσως.
Καγιανάς με κρεμμύδια

Υλικά

  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φετάκια, τα βάζουμε στο τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε την φλούδα και τους σπόρους από τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
  • Ρίχνουμε παραπάνω από το μισό λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά και κατεβάζουμε την σάλτσα μας από την φωτιά.
  • Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε την ομελέτα μας με το υπόλοιπο λάδι.
  • Βγάζουμε την ομελέτα σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μας και σερβίρουμε αμέσως.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5677
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 16-03-2012 20:55
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΑΠΟ ΠΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΉ ΣΟΥ; 
ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗς ΚΥΠΑΡΡΙΣΙΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΓΙΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΓΙΑΝΑ
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/03/12 )