Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον
Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Δευτέρα, 12/03/12
Υλικά
  • 1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
  • 2/3 της κούπας γάλα
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 5 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • 50 γρ. ψίχουλα ψωμιού
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα λαχανάκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να ροδίσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα.
  • Αφήνουμε την κρέμα μας να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς και όταν πήξει προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Βάζουμε σε μία πιατέλα τα λαχανάκι, από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μπέικον και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
  • Στο τηγανάκι που κάναμε το μπέικον, σοτάρουμε το σκόρδο και τα ψίχουλα του ψωμιού για μερικά λεπτά και μόλις ξεροψηθούν τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3600
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/03/12 )