Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καλαμαράκια στο τηγάνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 21/03/12
P1030648

Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο μεζεδάκι για όσους βαριούνται ή δεν θέλουν τα τηγανιτά.

Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια(φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1/3 φλ. λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό ¾ φλ. κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη ή μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά σε άφθονο νερό τα καλαμαράκια μας και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε φαρδύ τηγάνι  βάζουμε το λάδι και το σκόρδο. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαραθεί το σκόρδο και ν΄ αρωματίσει το λάδι μας (προσοχή όχι να καεί ) και ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου έως ότου πιούν τα υγρά τους και μείνουν με το λαδάκι τους.
  • Ρίχνουμε τη ρίγανη ή το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τα καλαμάρια δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί σκληραίνουν.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9224
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/03/12 )