Υλικά - 4 κ.σ λάδι ελαφρύ
- 1/2 ποτήρι νερού φουντούκια σπασμένα στα 2-3 κομμάτια
- 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κουτί ανθος αραβοσίτου(βανίλια)
- κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση - Ανακατευω σε μπωλ το νερό, τη ζαχαρη και το άνθος μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το άνθος.
- Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το λάδι και καβουρδίζω τα αμυγδαλα για 2-3 λεπτά.
- Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και ρίχνω προσεκτικά-ανακατευοντας συνέχεια με ξυλινη κουτάλα- το περιεχόμενο του μπωλ.
- Συνεχίζω το ανακάτεμα -συνεχεια- μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να μοιάζει με ζελέ που εχει σφίξει.
- Αδειάζω το χαλβά σε φόρμα που έχω βρεξει παντού με νερό- για μη κολλήσει ο χαλβάς στα τοιχώματα.
- Το αφήνω εκτός ψυγείου μέχρι να κρυωσει και να πήξει τελείως.
- Αναποδογυρίζω σε πιατελα -πασπαλίζω με κανέλλα και τον διατηρώ στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9024 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |