Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς με άνθος αραβοσίτου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από MARIATOT   
Τρίτη, 20/03/12
Υλικά
  • 4 κ.σ λάδι ελαφρύ
  • 1/2 ποτήρι νερού φουντούκια σπασμένα στα 2-3 κομμάτια
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κουτί ανθος αραβοσίτου(βανίλια)
  • κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Ανακατευω σε μπωλ το νερό, τη ζαχαρη και το άνθος μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το άνθος.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το λάδι και καβουρδίζω τα αμυγδαλα για 2-3 λεπτά.
  • Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και ρίχνω προσεκτικά-ανακατευοντας συνέχεια με ξυλινη κουτάλα- το περιεχόμενο του μπωλ.
  • Συνεχίζω το ανακάτεμα -συνεχεια- μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να μοιάζει με ζελέ που εχει σφίξει.
  • Αδειάζω το χαλβά σε φόρμα που έχω βρεξει παντού με νερό- για μη κολλήσει ο χαλβάς στα τοιχώματα.
  • Το αφήνω εκτός ψυγείου μέχρι να κρυωσει και να πήξει τελείως.
  • Αναποδογυρίζω σε πιατελα -πασπαλίζω με κανέλλα και τον διατηρώ στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9024
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 23-03-2012 15:00
 
Α δηλαδή χαλβά Φαρσάλων με φουντούκια, τον φτιάχνω και εγώ ...εχω αναρτήσει την συνταγή ειναι υπέροχος , αλλά με αμύγδαλα!
 
pastaflora
2. 23-03-2012 15:14
 
pastaflora δεν γινεται τόσο σκουρος όσο ο φαρσάλων- είναι στο πιο "ξανθο". :) εμένα η γευση του με τρελαίνει!
 
MARIATOT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/03/12 )