Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τηγανόψωμο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1 κιλό αλεύρι σταρένιο
1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη


Τρόπος παρασκευής
Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό
Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει
Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη
Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή
Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνια αλειμμένη με λίγο λάδι
Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει
Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια
Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια
Τηγανίζετε
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )