Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυρόψωμο Νο.09 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Δευτέρα, 19/03/12
dsc00739_425
Υλικά:
  • 800γρ. αλεύρι
  • 15γρ. μαγιά
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 200ml νερό χλιαρό
  • 700γρ. φέτα
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • dsc00734_425Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά κάθε φορά πριν προσθέσουμε επιπλέον νερό μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς για μερικά λεπτά να πάρει θερμοκρασία. Σβήνουμε το φούρνο και βάζουμε μέσα τη ζύμη για 1 ώρα για να φουσκώσει.
  • Αφού φουσκώσει την ξαναζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
  • Παίρνουμε ένα ταψί (Νο 32) και το λαδώνουμε καλά.
  • Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο ένα κομμάτι ζύμης. Μπορούμε να το ανοίξουμε με πλάστη αλλά και στο χέρι.
  • Τοποθετούμε το φύλλο στο ταψί, το ραντίζουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με τυρί. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο.
  • Μόλις βάλουμε και το τελευταίο φύλλο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πιάνουμε όλα τα φύλλα μαζί από δύο άκρες και τα γυρίζουμε όλα μαζί σε ρολό. Το ρολό το διπλώνουμε και το "στραμπουλίζουμε" 5-6 φορές. Αυτό σημαίνει ότι το ζυμώνουμε και το στριφογυρίζουμε (όπως στίβουμε ένα ρούχο) έτσι ώστε τα φύλλα να ενωθούν, το ελαιόλαδο και η φέτα να μοιρασούν στο ζυμάρι.
  • Στρώνουμε το ζυμάρι στο ταψί και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Το ραντίζουμε από πάνω με λάδι, λίγο σουσάμι και το θυμάρι.
  • Το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να φουσκώσει για μισή ώρα και στη συνέχεια το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 150 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο (ή 175 πάνω-κάτω).

Η συνταγή είναι από την εκπομπή chef on air.

Το ζυμάρι μου πήρε λιγότερο αλεύρι και λίγο περισσότερο νερό. Ανάλογα με το αλεύρι θα δείτε πόσο νερό θα πάρει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 4723
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/03/12 )