Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φριτουράκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τρίτη, 27/03/12
dsc00747_425
Υλικά (για ένα πυρέξ διαστάσεων 20χ30εκ):
  • 750 ml νερό
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (γίνεται και με χονδρό)
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε το αλάτι και το σιμιγδάλι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
  • Αφού πήξει, (πήζει γρήγορα) το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.
  • Λαδώνουμε ελαφρά το πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, στρώνοντάς το καλά ώστε να έχει λεία επιφάνεια. Για να γίνει λεία η επιφάνει βρέχουμε ένα κουτάλι και με τη ράχη του τη στρώνετε καλά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. 10-12 ώρες.
  • Το κόβουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί  να στραγγίσει το λάδι και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς με ζάχαρη και κανέλα.

Είναι ένα γλυκό που φτιάχνουν στη Ζάκυνθο.

Πριν τα σερβίρω τα βύθισα σε πιάτο με ζάχαρη ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές και στο τέλος τα πασπάλισα με την κανέλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5518
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 30-03-2012 16:18
 
Ειναι και νιστήσιμο και οπως έλεγς η πεθερά μου Θεός σχωρέστην στις Νηστείες !
 
pastaflora
2. 31-03-2012 09:26
 
Δεν το ήξερα αυτό το γλυκάκι. Τώρα για τη νηστεία όπως λέει και η Κα Αρετή είναι μια χαρά.
 
voula
3. 31-03-2012 22:01
 
Είναι εύκολο και νόστιμο. Η γεύση του θυμίζει λουκουμά.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/03/12 )