Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cookies σόγιας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από teta   
Παρασκευή, 30/03/12
Υλικά:
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σόγια ψιλοκομμένη
  • 8 κ.σ. ζαχαρίνη σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1 βανίλια και 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. μπαικιν
  • 2 γεμάτες κ. σούπας γιαούρτι 0%
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύω τη ζαχαρίνη με το γιαούρτι.
  • Χτυπάω το ασπράδι του αυγού να γίνει μαρέγκα, προσθέτω τον κρόκο και τον χτυπάω με το ασπράδι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
  • Ρίχνω το αυγό στο γιαούρτι και προσθέτω  τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τελευταία τη σόγια αφού τη χτυπήσουμε καλά στο multi (να γίνει σκόνη).
  • Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε για 10 λεπτά περίπου στο ψυγείο. Να σφίξει λίγο το μίγμα.
  • Μετά σε ένα ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε ένα στρόγγυλο κουπ πατ και το γεμίζουμε προσεκτικά με 1 κουταλιά σούπας κάθε φορά απ'το μίγμα, μετακινώντας το κουπ πατ αφού ισιώσουμε το υλικό μας με το κουτάλι. Ετσι γεμίζουμε ένα ταψί με μικρούς κύκλους ζύμης προσέχοντας ν'αφήσουμε χώρο ανάμεσα γιατι θα φουσκώσουν με το ψήσιμο και θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 27 λεπτά περίπου αν θέλουμε να γίνουν μαλακά και στα 35 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.

Μπορούμε επίσης να τα πλάσουμε με βρεγμένα χέρια (για να μη κολλάει το μίγμα) σαν κεφτεδάκια στρόγγυλα.

Καλή επιτυχία!

Καταναλώνονται σε 5-6 μέρες. Επίσης μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3562
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-04-2012 11:13
 
Koρίτσια! Εκει που γράφω 35 βαθμούς, εννοώ 
35 λεπτά. Εχω κάνει ένα μικρό λαθάκι!
 
Teta
2. 02-04-2012 16:53
 
διορθώθηκε 8)
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/04/12 )