Υλικά - 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ.
- 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 2 βανίλιες
- 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό)
- 3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
- 1/2 κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
- ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα. Αν βάλετε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσετε και αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά. Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει φούσκες μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.
- Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει καλά.
- Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο
Προέλευση: Syntages...apo spiti
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 33631 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |