Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβάς πορτοκαλένιος χωρίς λάδι
Χαλβάς πορτοκαλένιος χωρίς λάδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Σάββατο, 31/03/12
01042012392_425
Υλικά
  • 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ.
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό)
  • 3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
  • 1/2 κούπας τσαγιού ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
  • ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
31032012385_42531032012386_42531032012387_425
  • Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα. Αν βάλετε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσετε και αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά. Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει φούσκες μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.
  • Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο
01042012389_425

Προέλευση: Syntages...apo spiti


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 15966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 03-04-2012 11:44
 
Πολύ ενδιαφέρον!
 
Marinaki
2. 03-04-2012 15:09
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ!
 
pastaflora
3. 03-04-2012 16:05
 
Η συνταγή είναι από το blog Syntages apo spiti.Την έχω κάνει πάμπολλες φορές και την ξέρω από έξω. Μάλιστα είναι ακριβής αντιγραφή...
 
astakomakaronada
4. 03-04-2012 17:55
 
astakomakaronada, ναι μεν μία προηγούμενη συνταγή μου την είχα πάρει από κάποιο μπλογκ, τη συγκεκριμένη όμως μου την έδωσε χειρόγραφα μία φίλη μου και δεν είχα ιδέα από ποιο μπλογκ είναι. Αφού την έχεις δει εκεί και το αναφέρεις it's o.k. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση εμμονή με την πηγή των συνταγών. Όλες νομίζω από κάπου τις παίρνουμε, δεν μας έρχεται η Θεία επιφοίτηση. Έχω δει κι εδώ πολλές συνταγές, που είναι διασήμων σεφ και δεν έχει αναφερθεί η πηγή. Σ' άλλες πάλι έχει αναφερθεί. Από εδώ και στο εξής ξέρω, ότι πρέπει να το αναφέρω, όταν την αντιγράφω από κάπου, αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή, δεν το ήξερα... Thanks anyway!  
Pastaflora, πραγματικά είναι πολύ νόστιμος και ο,τι πρέπει για την Μεγάλη Εβδομάδα! 
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!
 
KatiaXa
5. 03-04-2012 18:02
 
Αν η συνταγή ήταν παραπλήσια δε θα έλεγα κάτι αλλά μου έκανε εντύπωση η πλήρης αντιγραφή. Ούτε κόμμα δε λείπει... 
Καλό θα είναι να σεβόμαστε τη δημιουργία.
 
astakomakaronada
6. 03-04-2012 19:26
 
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, η πηγή συμπληρώθηκε 
Επι τη ευκαιρία, μάθαμε και για ένα καινούργιο blog 8)  
Πρέπει πάντα να ελέγχουμε (και τα μέλη) την προέλευση των συνταγών πριν τις υποβάλουμε, ακόμα και αν προέρχονται από χειρόγραφα. Η συνταγή πάντως εκτελέστηκε, έχει πρωτότυπες φωτογραφίες και φαίνεται πεντανόστιμη.  
:p
 
ArXoS
7. 06-04-2012 17:43
 
Τον έφτιαξα, γιατί με ενθουσίασε η ιδέα αλλά τελικά δεν βγήκε αντάξιος των προσδοκιών μου. Μάλλον ήθελε περισσότερη ζάχαρη...ή τέλος πάντων κάτι μου φαινόταν ότι του έλειπε. Μυρωδάτος μεν αλλά...
 
Marinaki
8. 06-04-2012 22:38
 
Marinaki, ανάλογα με το πόσο ξινά ή γλυκά είναι τα πορτοκάλια προσθέτεις ή αφαιρείς ζάχαρη. Το σίγουρο είναι, ότι είναι αισθητή η απουσία της λιπαρής ουσίας (του λαδιού) κι εγώ όταν τον εφτιαξα την πρώτη φορά είχα αυτή την αίσθηση, ότι κάτι του έλειπε. Τη δεύτερη φορά όμως του πρόσθεσα και ινδοκάρυδο και μου βγήκε πιο πλούσιος στη γεύση. Αν κι εσύ τον έφτιαξες χωρίς ινδοκάρυδο, δοκίμασέ τον και με ινδοκάρυδο, ίσως σου φανεί καλύτερος. Πάντως πιστεύω, ότι είναι μια χαρά για τη νηστεία και ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα.
 
katiaXa
9. 09-04-2012 13:45
 
Μπα, έβαλα ινδοκάρυδο, όσο έπρεπε. Τέλος πάντων, δεν πειράζει! Δεν γίνεται να μας αρέσουν όλες οι γεύσεις! Πάντως ήταν πολύ εύκολο!
 
Marinaki
10. 10-04-2012 00:49
 
θα φτιάξω τη συνταγή αυτή, αλλα με ψιλο σιμιγδάλι για να δω πως είναι ο χαλβάς χωρις λάδι και αμυγδαλάκια .ΛΑΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους
 
23MAIROULA
11. 27-04-2013 15:34
 
Τον έφτιαξα και έγινε τέλειος. Το πορτοκάλι πολύ του πάει. Έβαλα φυστίκι Αιγίνης και κουκουνάρι μέσα. Τον προτιμώ από αυτόν με λάδι! Μπράβο Katia!
 
lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/04/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός