Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαρινάδα για μπριζόλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Κυριακή, 01/04/12

Σας παρουσιάζω μια φανταστική μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες και πασέτες, ιδιαίτερα πικάντικη και αρωματική και τραβάει πολύ κρασάκι.

Υλικά (για 2 κιλά μπριζόλες) :
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2-3 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 5-10 σταγόνες ταμπάσκο
Εκτέλεση
  • Αφού έχουμε αλατο-ριγανο-πιπερώσει τις μπριζόλες, τις βάζουμε σε ένα δοχείο να σκεπάζει.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας, τις περιχύνουμε, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε 30’-60’ σκεπασμένες να μαριναριστούν μέχρι να τις ψήσουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 20580
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 04-04-2012 17:49
 
A πρέπει να είναι πολύ ωραια αυτή η μαρινάδα. Το ταμπάσκο σε αυτή την αναλογία , τις κάνει καυτερές? Ρωτάω γιατί έχω και τα μικρά!!!
 
voula
2. 04-04-2012 21:09
 
Δεν θα τις πρότεινα για παιδιά, καθότι είναι ιδιαίτερα πικάντικες, άλλωστε αναφέρω ότι τραβάει κρασάκι. 
Μπορείτε όμως να μαρινάρετε τις μισές και εννοείται ότι τις αναλογίες τις κανονίζετε ανάλογα με το γούστο σας.
 
tsigkos59
3. 30-04-2013 15:11
 
Οταν λετε 1 ποτηρι ξυδι τι ποτηρι εννοειτε και τι ειδος ξυδι?Eπισης τις ψηνω μαζι με τη μαριναδα ή τις στραγγιζω πρωτα?
 
cookos
4. 30-04-2013 21:20
 
Αν τις θέλετε ιδιαίτερα πικάντικες βάλτε ένα νεροπότηρο, αλλιώς ένα κρασοπότηρο... και αυτό εξαρτάται και πόσο δυνατό είναι το ξύδι... εννοώ ξύδι κανονικό παραδοσιακό από κρασί. 
Δεν χρειάζεται να τις στραγγίσουμε γιατί τη μαρινάδα θα την έχουν "πιει" ωστόσο... 
Όλα τα υλικά μπορείτε να τα αυξομειώσετε ανάλογα με το γούστο σας :)
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/04/12 )