Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατάτες φούρνου Νο.10 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Τετάρτη, 25/04/12
Υλικά
  • 6- 7 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
  • 2 - 3 μέτρια καρότα
  • 1 μικρή σελινόρριζα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σπόρους κόλιανδρου και κύμινου
  • Ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χλιαρό νερό
  • ¾ της κούπας ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
  • Αποφλοιώνουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, (στη μέση και ξανά πάλι στη μέση).
  • Καθαρίζουμε τη σελινόρριζα και την κόβουμε φετάκια.
  • Πασπαλίζουμε με τα αρώματα και θρυμματίζουμε τον κύβο λαχανικών.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο ή το αφήνουμε ολόκληρο.
  • Λαδώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά. (Αν ψήσουμε σε πυρέξ και σερβίρουμε απευθείας, προσέχουμε πως θα διατάξουμε σε χρώματα τα υλικά).
  • Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε μόλις να καλύπτονται οι πατάτες, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (250 °C) για 10 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C.
  • Μόλις ροδίσουν από πάνω τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε έως ότου μείνουν με το λάδι τους.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3403
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 28/04/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός