Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καλαμαράκια με κριθαράκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 07/04/12
P1030954

Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό για τις μέρες της  νηστείας  και όχι μόνο

Υλικά

Για τα καλαμαράκια

  • 650 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
  • ½ φλ κρασί
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες ή
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κ.σ πελτέ
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ. γ μπαχάρι
  • ¼ φλ. λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη

Για το κριθαράκι

  • 1 συσκευασία κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ λάδι
Εκτέλεση
100_0097_425
100_0098_425
100_0101_425
  • Πλένουμε καλά τα καλαμάρια σε άφθονο νερό και τα κόβουμε σε ροδέλες. Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά καλά
  • Βάζουμε το λάδι  σε κατσαρόλα και αφού κάψει ελαφρά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (ολόκληρο). Αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά καρέ. Ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα καλαμάρια μας. Σε αυτή τη φάση αφαιρούμε το σκόρδο και το πετάμε. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί σχεδόν ρίχνουμε  τον πελτέ και την ντομάτα. Επίσης προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να πιεί τα υγρά του. Ελέγχουμε και αν τα καλαμάρια μας είναι σκληρά προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα. Χρειάζονται 30-40 λεπτά περίπου. Θέλουμε τα καλαμάρια μας να  έχουν λίγη σάλτσα και να  μην είναι μόνο με το λάδι τους.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το κριθαράκι μας σε άφθονο αλατισμένο νερό και το έχουμε κατεβάσει 2 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Σουρώνουμε, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα καλαμαράκια.  Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Σερβίρουμε και αν δεν νηστεύουμε προσθέτουμε και τριμμένο τυράκι.

Καλή επιτυχία

Τα καλαμαράκια μας μπορεί να είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα

Το φαγητό γίνεται με εξίσου  νόστιμο με θράψαλα, χταπόδι ή σουπιές. 

Μπορείτε αντί για ψιλοκομμένα ντοματάκια να βάλετε και χυμό ντομάτας


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 22172
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 10/04/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός