Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τσουρέκι ρολό γεμιστό με σοκολάτα! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Τετάρτη, 18/04/12

___2_425 

Αυτή η συνταγή είναι της  Ντινας  Νικολάου! 

Μπορείτε να αντικαταστείσετε την σοκολατα με μαρμελαδα της αρεσκειας σας ή κρέμα καστανο και φρουτα ή ξηρους καρπους! 

Υλικά:
  • 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. γάλα χλιαρό
  • 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (λιωμένο αλλά χλιαρό)  και 30 γρ. για επάλειψη
  • 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γλ αλάτι
  • 16 γρ. μαγιά ξηρή (2 φακελακια)
Εκτέλεση:
  • __Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο μίγμα και προσθέτουμε το λιωμένο flora soft (όχι ζεστό), το αυγό ελαφρά χτυπημένο  και το χλιαρό γάλα ανακατωμενο με τη μαγια . Ανακατεύουμε το μίγμα σιγά σιγά και το ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ζύμη εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος  μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  • Μετά ανοίγουμε  τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο  φύλλο 1 εκ .περίπου διαστάσεων ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας μας. Μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε τη κλασική φόρμα  για κεικ με τρύπα 28 εκ.. Εγώ δεν ειχα φορμα του κεικ με τρυπα στη μεση οποτε πηρα ένα ταψακι και εβαλα στη μεση ένα μπολ (το οποιο μπαινει στο φουρνο) το οποιο τυλιγετε με αλουμινοχαρτο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί  και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Στρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό προσεχτηκά.  Βάζουμε το ρολό στη φόρμα και ενώνουμε καλά τις άκρες να κολλήσουν. Αλείφουμε με τα 30 γρ. λιωμένης μαργαρίνης.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσετα και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει μέσα στη φόρμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45  με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει  το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη.
___2_425_01

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5176
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 21/04/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός