Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτσα ρολό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Σάββατο, 21/04/12

Η ιδέα είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Άλλαξα το γάλα με τσάι γλυκάνισου γιατί γίνεται πιο μυρωδάτο και υγιεινό. Μπορείτε να την κάνετε όπως θέλετε(ίδιες ποσότητες)! Στη γέμιση έβαλα ό,τι είχαμε στο σπίτι! Είναι πεντανόστιμα!

 Υλικά:
__425_02

Ζύμη

  • 2½ φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό στο οποιο εχετε βαλει γλυκανισο ή δυόσμο ξερό
  • ½ κ.γλ. θυμάρι
  • ½ κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη

Γέμιση

  • 2 ντοματες σε ροδελες
  • 3 κρεμμυδια σε ροδελες
  • Ριγανη αλατι πιπερι
  • Πάστα ελιας
  • Λιγο ελαιόλαδο
  • Τυρι
  • 5-6 κουταλιες κρεμα γαλακτος  ή γαλα
  • Σαλτσα ντοματας προαιρετικα
  • Ο,τι άλλο υλικό επιθυμειτε
Εκτέλεση:
  • Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό νερό χωρις τον γλυκάνισο. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.
  • Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).
  • Αλείφουμε το φύλλο με λιγο ελαιόλαδο μετά βάζουμε τη παστα ελιας, τη ντοματα το κρεμμυδι, το τυρί και την κρεμα και τα μπαχαρικά . Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο. Επειδη φοβηθηκα να το κοψω αμεσως μη χαλασει , τυλιξα το ρολο σε μεβρανη και το αφησα στην καταψυξη να σφιξει για περιπου 3 ωρες , όχι παραπανω γιατι θα γινει πετρα! Ακολουθως το εκοψα σε φέτες/λωρίδες 2-3 δαχτυλα παχους.
  • Αραδιάζουμε τα κομμάτια σε σκεύος/λαμαρίνα με λαδοκολλα. Ψήνουμε την πίτσα στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25-30΄.

Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ώστε να ρουφήξει τα πολλά υγρά.

Είναι πολύ καλι ιδεα για μπουφέ/παρτυ!

Μπορειτε αφου τα βαλετε στο ταψι να πασπαλισετε εξτρα τυρι.

Μπορειτε να κανετε μικροτερα ρολά και να κανετε πιτσοστριφταρια


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4932
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 24/04/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός