Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρεατόπιτα Νο.09 (με Κατίκι Δομοκού)
Κρεατόπιτα Νο.09 (με Κατίκι Δομοκού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 23/04/12

Υπέροχο τραγανό χειροποίητο φύλλο, ο συνδυασμός υλικών της γέμισης πεντανόστιμος, για μια κρεατόπιτα που δεν θα μείνει.. ψίχουλο!

kreatopitamekatikidomokou500x375_425
Τα υλικά

το χειροποίητο φύλλο

  • 1 φλυτζάνι αλέυρι σκληρό
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ φλυτζανιού χλιαρό νερό

για την γέμιση

  • 350 gr. αρνί ψητό ψαχνό
  • 2 κουταλιές της σούπας κατίκι Δομοκού
  • 100 gr. κασέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Culinesse ή ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • Χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

για την επάλειψη

  • Βιτάμ Culinesse ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής

το χειροποίητο φύλλο

  • Τοποθετούμε τα άλευρα σε ένα μπολ κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά να πάρουμε μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι, ανάλογα το αποτέλεσμα.
  • Τυλίγουμε την ζύμη σε νωπή πετσέτα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

η γέμιση

  • Κόβουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το Βιτάμ Culinesse τα λαχανικά, εκτός το από τον μαϊντανό για 2' λεπτά.
    Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε άλλα 3' λεπτά.
    Προσθέτουμε τα πιπέρια, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και την μαντζουράνα.
    Σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί θα βάλουμε και το κασέρι.
    Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και προσθέτουμε το κατίκι.

η πίτα

  • Για την πίτα θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 28-30 εκατοστών.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 κομμάτια τα 2 βάρους 80 gr. και τα υπόλοιπα 100 - 110 gr. περίπου.
  • Ανοίγουμε 2 φύλλα με την ζύμη των 80 gr.
    Τοποθετούμε τα 2 φύλλα σε δίσκο, τον οποίο έχουμε αλείψει με Βιτάμ Culinesse.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C Κελσίου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Αλείφουμε το ταψί με Βιτάμ Culinesse απλώνουμε το πρώτο φύλλο, αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.
  • Ρίχνουμε την μισή γέμιση και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το κασέρι τριμμένο.
  • Σπάμε το ψημένο φύλλο σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από την γέμιση.
  • Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τα υπόλοιπα υλικά.
  • Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο, μαζεύουμε τις άκρες και αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse.
  • Με ένα πιρούνι κάνουμε μερικές τρύπες και στους 170° C Κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτα.
    Μόλις την βγάλουμε την ραντίζουμε με λίγο νερό.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με κατίκι Δομοκού!

Από το site http://www.funkycook.gr/


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3823
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 01/08/12 )