Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτα του πεντάλεπτου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 27/04/12
img_0597_425

Μια πολυ γρηγορη πιτουλα με περισσευματα κοτοπουλου και οτι αλλο υπαρχει στο ψυγειο μας.

Υλικά
  • 8 πιτες τορτιγιας ή αραβικες μεσαιου μεγεθους ή ψωμι του τοστ χωρις κορα
  • Περισσευματα απο ψητο στηθος κοτοπουλο ή κιμα ή κρεας
  • 4 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
  • 200 γρ.ανθοτυρο
  • 300γρ. φετα
  • 3 κ.σ κεφαλοτυρι τριμμενο
  • 3/4 φλιτζανιου γαλα
  • 1 κονσερβα ντοματακια ψιλοκομμενα ή φρεσκια ντοματα
  • 1 πρεζα ριγανη
  • Ελαχιστο αλατι
  • Αρκετο πιπερι 
  • Κιτρινο τυρι τριμμενο για πασπαλισμα
Εκτέλεση
  • Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα ντοματακια με τη φετα τριμμενη με το χερι μας, το γαλα, λιγη ριγανη και λιγο πιπερι.
  • Σε ενα αλλο μπωλ ψιλοκοβουμε το κοτοπουλο και τα κρεμμυδκια, τριβουμε το ανθοτυρο και πρσθετουμε λιγο κεφαλοτυρι, λιγο αλατι και αρκετο πιπερι
  • Σε ενα μεγαλο πυρεξ ελαφρα λαδωμενο στρωνουμε τις 4 πιτες και απο πανω αδειαζουμε το μισο μειγμα ντοματας -φετας.
    img_0591_425img_0592_425img_0594_425
  • Απο πανω προσθετουμε το μειγμα με το κοτοπουλο και το ανθοτυρο και σκεπαζουμε με τις αλλες 4 πιτες
  • Απλωνουμε το υπολοιπο μειγμα ντοματας -φετας και πασπαλιζουμε σε ολη την επιφανεια τριμμενο τυρι.
  • Ψηνουμε στους 180 για μιση ωρα  περιπου μεχρι να ροδισει η επιφανεια.
img_0595_425

Καλο ειναι να μεινει 20 λεπτα πριν το κοψετε για να κοβεται σε ωραια κομματια.

Οσοι το δοκιμασαν με πιτες τορτιγιας μου ειπαν οτι τους θυμισε μεγαλη κρεπα. Ηταν πολυ,πολυ νοστιμο!

Μπορειτε να προσθεσετε οτι υλικα εχετε διαθεσιμα, μανιταρια, πιπερια ή να παραλειψετε το κρεας και να βαλετε μονο τα τυρια και λιγο ζαμπον.

Η συνταγη ειναι της Α.Μπαρμπαριγου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 8185
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-05-2012 07:50
 
Την έφτιαξα χθες βράδυ αυτή την υπέροχη πιτούλα. Αντικατέστησα το ανθότυρο με φιλαδελφεια και πρόσθεσα και μανιτάρια. Εγινε φανταστική!!! Μπράβο!!
 
vago
2. 01-05-2012 11:28
 
θα τη δοκιμάσω και εγώ. Φαίνεται πολύ νόστιμη και είναι και πολύ εύκολη.
 
voula
3. 02-05-2012 13:30
 
Πολύ ωραία ιδέα, θέλω να τη φτιάξω. Μαργαρίτα, ποιες τορτίγιες ή πίτες παίρνεις? Δεν σου ξεραίνονται κατά το ψήσιμο?
 
ranja
4. 02-05-2012 14:19
 
Ρανια δεν περνω καμμια συγκεκρμενη μαρκα πιτες..οτι βρω στο σ/μ.Τορτιγιες ετυχε και ειχα σπιτι και αυτες χρησιμποιησα και δεν ξεραθηκαν καθολου ισα ισα που ηταν σαν κρεπα η υφη γιατι πανω απο την πρωτη στρωση πιτας μπαινει η ντοματα με το γαλα και τη φετα και μετα πανω απο την δευτερη στρωση πιτας ξανα το υπολοιπο μειγμα ντοματας και το τυρι οποτε δεν ξεραινονται καθολου..
 
margarita79
5. 02-05-2012 14:20
 
Βαγγο χαιρομαι που σας αρεσε!Ωραια ιδεα το φιλαδελφεια θα το δοκιμασω και ετσι.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/04/12 )