Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κλικέλια Μυτιλήνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από kalliopaki   
Σάββατο, 28/04/12

Τα κλικελια ειναι μια τοπικη συνταγη της Λεσβου και συνοδευουν τα κεφτεδακια! 

Υλικα:
  • μια χουφτα κιμα πλασμενο απο κεφτεδες
  • 2 κουταλιες σουπας απο το λαδι που τηγανισαμε τους κεφτεδες
  • 2 κουταλιες σουπας τυρι τριμμενο (κεφαλοτυρι η κασερι)
  • 1 αυγο
  • 1/2 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
  • αλευρι
  • αλατι, πιπερι
  • παπρικα γλυκια (προαιρετικα)
Εκτελεση:
  • Πλαθουμε τους κεφτεδες κανονικα και κραταμε μια χουφτα απο το μειγμα του κιμα! Με το υπολοιπο τηγανιζουμε τους κεφτεδες.
  • Βαζουμε σε μια μικρη λεκανη τον κιμα που κρατησαμε, δυο κουταλιες της σουπας απο το λαδι που σ αυτο τηγανισαμε τους κεφτεδες, δυο κουταλιες της σουπας τυρι τριμμενο, το ενα αυγο, το μπεικιν παουντερ, αλευρι, οσο χρειαζεται ωστε να μην κολλαει το μειγμα στα χερια μας ωστε να μπορεσουμε να το πλασουμε σαν κουλουρακια με τρυπα στην μεση. Τελος βαζουμε αλατι, πιπερι και λιγη παπρικα αν το επιθυμουμε.
  • Τα πλαθουμε σαν μικρα στεφανακια με τρυπα στην μεση και ενωμενα στις ακρες.
  • Τα τηγανιζουμε στο λαδι που τηγανισαμε πριν τους κεφτεδες μεχρι να παρουν ενα ανοιχτο μπεζ χρωμα σαν τις τηγανιτες!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4566
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 02-05-2012 11:25
 
Τι ωραία και περίεργη συνταγή!
 
karina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/05/12 )