Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαρίδες με Ρύζι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Πέμπτη, 03/05/12

Ιδανικό Για Μπουφέ

Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση φρέσκες)
  • 3 κούπες ρύζι
  • 1 1/5 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
  • 3 ή 4 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη)
  • Μαϊντανό αρκετό (μόνο τα φύλλα πολύ ψιλοκομμένα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας μόνο τα κεφάλια τους.
  • Βράζουμε τα κεφάλια σε μια κατσαρόλα με ανάλογο νερό (υπολογίζοντας πάντα με βάση το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε).
  • Βγάζουμε το εντεράκι που έχουν κόβοντας ελαφρά με το μαχαίρι την καμπουρίτσα τους.
  • Στραγγίζουμε τα κεφάλια που έχουν ήδη βράσει και φτιάχνουμε το ρύζι.
  • Το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο (προσοχή μην σας καεί), ρίχνουμε το ανάλογο ζουμί και μόλις γίνει του βάζουμε μια πετσέτα και το κλείνουμε με το καπάκι.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, μόλις κάψει χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες (έχουμε ρίξει αλάτι και πιπέρι), τις γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο το βολτάρουμε άλλες δύο τρεις φορές (προσοχή μην καεί το σκόρδο) και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφού εξατμιστεί η πιο πολύ ποσότητα και έχουν γίνει οι γαρίδες ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βολτάρουμε δυο τρεις φορές και κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι.
Σερβίρισμα:
  • Βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα στην μέση και το ξεφορμάρουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα.
  • Βάζουμε αρκετές γαρίδες στην τρύπα και τις υπόλοιπες τις τοποθετούμε γύρω-γύρω στο πλάϊ.
  • Πάνω από το ρύζι βάζουμε το ζουμάκι που υπάρχει μέσα στο τηγάνι.
Καλή Επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8029
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/05/12 )