Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς Φαρσάλων Νο.03 (εύκολος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από reniam   
Τρίτη, 08/05/12
Υλικά
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα ξασπρισμένα και κομμένα σε φλούδες (πωλούνται έτοιμα) ή καρύδια
  • 1 κούπα βούτυρο κατσικίσιο
  • 2 κούπες νισεστές
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό (ίσως και λίιιγο παραπάνω)
Εκτέλεση
  • Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε το νισεστέ στο νερό, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε και τον ξηρό καρπό.
  • Μόλις το μείγμα αρχίσει να σκουραίνει και να καραμελώνει (γίνεται καφέ και πυκνώνει), αποσύρουμε γρήγορα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα του νισεστέ. (Αν η καραμέλα ξαφνικά από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας σκληρύνει, μην ανησυχείτε, θα λιώσει και θα ομογενοποιηθεί το μείγμα, αρκεί να ανακατεύουμε διαρκώς.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς. Σιγά-σιγά το μείγμα θα αρχίσει να παίρνει μορφή ζελέ και στο τέλος θα γίνεται όλο και πιο διαφανές.
  • Οταν δείτε ότι το μείγμα έχει γίνει ομοιόμορφο στην υφή και το χρώμα, το απλώνετε στα γρήγορα σε ένα αντίστοιχο ταψί (γρήγορα γιατί άπαξ και απομακρυνθεί από τη φωτιά στερεοποιείται). Εμείς σε αυτό το σημείο τον τρώμε.
Αν θέλετε κρούστα:
  • Πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη και καίτε με καμινέτο ή σε δυνατό γκριλ ή αλείφετε λίγο βούτυρο
  • πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη
  • καλύπτετε κολλητά με λαδόκολλα
  • ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9619
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 11-05-2012 09:19
 
ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΣΤΑΣ. ΠΩΣ ΚΑΙΩ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΝΩ?
 
litba
2. 11-05-2012 11:12
 
Επίσης τι την θές την λαδόκολα αφού θα κολλήσει? Δεν χρειάζεται...!!Ξερω καλά γιατί ειμαι απο Βόλο και είναι σχεδόν από την πατρίδα μου, τον φτιάχνω από παιδάκι.  
 
Και επίσης όταν πρωτοκαίμε την ζάχαρη δεν καίμε να καραμελλώσει η μιση ποσότητα αλλά μόνο 5 κουταλιές σούπας ειναι αρκετές!η υπόλοιπη διαλυεται κανονικά με την νισεστέ και το νερό...
 
pastaflora
3. 11-05-2012 21:39
 
ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΦΟΒΕΡΟ ΧΑΛΒΑ , ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ..
 
litba
4. 16-05-2012 23:12
 
οτι και να λετε εγω ξερω οτι ο καλος χαλβας ειναι απο τα φαρσαλα........
 
hermesss80

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/05/12 )