Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι μαγιά σκόνη
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 1/2 με 3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τρόπος παρασκευής
Βάζετε σε μία λεκάνη το νερό και διαλύετε την μαγιά χρησιμοποιώντας ξύλινο κουτάλι περιστρέφοντας μόνο στην ίδια φορά
Προσθέτετε το αλεύρι ολικής αλέσεως 1 φλυτζάνι την φορά
Συνεχίζετε να ανακατεύετε με το κουτάλι κάνοντας τον κύκλο 100 φορές
Καλύψτε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για μισή ώρα. Το καλύτερο είναι να την αφήσετε για 8 ώρες σε δροσερό μέρος , έτσι θα έχει η πίτα πιο πλούσια γεύση
Μόλις βγάλετε την μεμβράνη πασπαλίστε την ζύμη σας με αλάτι και ανακατεύοντας πάντα στην ίδια φορά προσθέστε και το λάδι
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι 1 φλυτζάνι την φορά και αρχίζετε να ζυμώνετε όταν πιά δεν μπορείτε με το κουτάλι σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Πρέπει να είναι κάπως σφικτή
Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο μπωλ και την φέρνετε μερικές βόλτες ώστε να λαδωθεί από όλες τις πλευρές και σκεπάζετε σφιχτά το μπωλ με πλαστική μεμβράνη
Αφήνετε να διπλασιαστεί η ζύμη σε μέγεθος, περίπου δύο με τρείς ώρες
Αφού φουσκώσει την ξεσκεπάζετε και την ζυμώνετε ελαφρά να ξεφουσκώσει
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, όσο δουλεύετε το ένα κρατήστε το άλλο καλλυμένο
Χωρίστε τώρα τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και με ελαφρά αλευρωμένα χέρια κάντε τα μπάλλες
Ανοίξτε με τον πλάστη την κάθε μπάλλα σε μία πίτα
Βάλτε τις πίτες σε ταψί και ψήστε μέχρι να μοιάζουν με μπαλλόνια ή 3 με 5 λεπτά
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )